Η Έλενα Ακρίτα για την αμετάκλητη καταδίκη του Αμβρόσιου από τον Άρειο Πάγο [vid]

Μοιραστείτε το:

Με κείμενό της στο Facebook η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα σχολιάζει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο. Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Αμβρόσιου ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο και έκανε δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία ακρόασης τον Ιανουάριο 2020 είχε προτείνει την επικύρωση της ενοχής του Αμβρόσιου. Ο πρώην Μητροπολίτης προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος σε ομοφοβικό του κείμενο που δημοσίευσε στο ιστολόγιό του, για το οποίο έγινε μηνυτήρια αναφορά από εννέα ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές.

Έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Αιγίου, σε φυλάκιση 7 μηνών με τριετή αναστολή, όταν μετά την εισαγγελική έφεση κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης κάθισε και πάλι στο εδώλιο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορική μίσους. Μεταξύ των πολλών άλλων που έγραφε στο επίμαχο κείμενο, ανέφερε τους ομοφυλόφιλους ως «αποβράσματα της κοινωνίας που σήκωσαν κεφάλι. Φτύστε τους. Η ομοφυλοφιλία είναι κακούργημα, είναι αμαρτία, εξευτελισμένοι άνθρωποι του σκότους».

Η ανάρτηση Ακρίτα

Έγραφε συγκεκριμένα ο Αμβρόσιος: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεστε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! (…) Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή… Τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!».

«Είναι μια ιστορική απόφαση για την Ελλάδα και απολύτως εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο τίθεται όριο στον εμπρηστικό, ρατσιστικό λόγο, όριο στο λόγο που υποκινεί το μίσος και τη βία. Η απόφαση αυτή συνιστά  δικλείδα ασφαλείας  και ασπίδα προστασίας για την ισότητα, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Θεωρώ την απόφαση τομή για την προστασία των δικαιωμάτων στη χώρα μας» τονίζει η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Κλειώ Παπαπαντολέων.

Αμετανόητος ο Αμβρόσιος και μετά την παραίτησή του

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ