Ολυμπιακός: Ανακοινώνεται ο Λιβιό Ζαν Σαρλ – Έμεινε ελεύθερος ο Όγκουστιν Ρούμπιτ [vid]

Μοιραστείτε το:

Σε αναζήτηση νέας ομάδας βρίσκεται πλέον ο πάουερ φόργουορντ – σέντερ, Όγκουστιν Ρούμπιτ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να μην ενεργοποιήσουν την οψιόν στο συμβόλαιό του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι Πειραιώτες, έχουν ήδη κάνει τις επιλογές τους για να καλύψουν το κενό του στη φροντ λάιν με τον Γάλλο, Λιβιό Ζαν Σαρλ, τον Γάλλο φόργουορντ της Βιλερμπάν, να είναι ο εκλεκτός του κόουτς, Γιώργου Μπαρτζώκα.

Εν τω μεταξύ, άμεσα αναμένεται να τελειώσει και το θέμα με τον Σάσα Βεζένκοβ με τις δύο πλευρές να είναι πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι από τη στιγμή που έφυγε ο Ρούμπιτ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την παραμονή του 25χρονου φόργουορντ, ο οποίος βρίσκεται στην τελική φάση των συζητήσεων. Να σημειωθεί ότι ο Ρούμπιτ είχε φέτος στη EuroLeague 6 πόντους (61.5% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, 82.2% στις βολές) και 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο παίζοντας 15:17 ανά αγώνα. Με την παρουσία στην άκρη του πάγκου του Γιώργου Μπαρτζώκα βελτιώθηκε αισθητά αποκτώντας συγκεκριμένο ρόλο, αλλά γενικότερα η απόδοσή του παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Πειραιά πλήρωσε το προβλεπόμενο buy-out που υπήρχε στο συμβόλαιο με τον παίκτη και έτσι μετά τους Μπράντον Πολ, Ντουάιτ Μπάικς και Ουέιντ Μπόλντγουϊν, αποτελεί και αυτός παρελθόν.  Με την προσθήκη του Λιβιό Ζαν Σαρλ, μπαίνει ακόμα ένα κομμάτι στην ομάδα της σεζόν 2020 -2021.  Υπενθυμίζεται, πως ο Ζαν Σαρλ έχει συμβόλαιο με την Βιλερμπάν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο, το buy out είναι μικρό και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα το καλύψει.

Ο 27χρονος ύψους 2,05μ. Γάλλος φόργουορντ, που είναι… προϊόν του INSEP κι έχει περάσει από την G-League και τη Μάλαγα, την τελευταία διετία φόρεσε τη φανέλα της Βιλερμπάν και πλέον προβάρει αυτή του Ολυμπιακού, καθώς οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους για δύο χρόνια. Ο Ζαν-Σαρλ τη σεζόν που πέρασε είχε 9,1 πόντους και 3,7 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα.

Η απόφαση για Πολ, Μπόλντγουϊν και Μπάικς

Ο Μπράντον Πολ, είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο από τους τρεις παίκτες, ενώ η συνεργασία με τον Μπάικς ήταν η πιο βραχύβια όλων, αφού υπέγραψε λίγες εβδομάδες πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τον Τσαρλς Τζένκινς ως αντικαταστάτη στη λίστα των ξένων παικτών (που μπορούν να είναι περισσότεροι από έξι αφού δεν αγωνίζεται στην Basket League), ενώ ακολουθεί κι ο Άαρον Χάρισον, για τον οποίο σας είχαμε ενημερώσει από τις 20 Ιουνίου.

Ολυμπιακός μπάσκετ: Η απόφαση για Πολ, Μπόλντγουϊν και Μπάικς [vid]

Όσον αφορά, τον Μπάικς δεν μπορεί να κριθεί για την προσφορά του στον Ολυμπιακό (τρία παιχνίδια, 5,0 πόντους μέσο όρο και 3,0 ασίστ), ενώ προφανώς οι Πειραιώτες περίμεναν αρκετά περισσότερα και λίγη… σταθερότητα από τον Μπράντον Πολ, ο οποίος είχε ένα ιδιαιτέρως “βαρύ” συμβόλαιο σε σχέση με το μπάτζετ της ομάδας (8,6 πόντοι σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής).

Από την άλλη, αρκετά χαμηλή ήταν κι η παραγωγικότητα του Ουέιντ Μπόλντγουϊν που είχε 5,5 πόντους και 1,8 ασίστ σε περίπου 17 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής. Μπορεί να του αναγνωριστεί η απειρία από την Ευρωλίγκα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν θέλει να κάνει υπομονή ή «πειράματα» μαζί του.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ