Ελληνικό: Μπήκαν οι μπουλντόζες, άρχισαν οι κατεδαφίσεις [pics]

Μοιραστείτε το:

Μπουλντόζες έπιασαν δουλειά από το πρωί της Δευτέρας στο Ελληνικό καθώς ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις κτιρίων στο πρώην αεροδρόμιο. Στην πρώτη φάση θα κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα κτίρια και η περιοχή θα καθαρίσει και αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής. Τα εγκαίνια των έργων, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναμένονται αρχές Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει: «Η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το master plan, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία».

Και πρόσθεσε: «Επίσημα εγκαίνια του εργοταξίου θα έχουμε στις αρχές Ιουλίου – θα ανακοινωθεί η ημερομηνία- όπου θα γίνουν φυσικά από τον κύριο Πρωθυπουργό. Είναι πάρα πολλά τα κτήρια που θα κατεδαφιστούν για να ξεκινήσει το έργο. Συνολικά είναι σχεδόν 900 κτήρια. Η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και η δεύτερη φάση του έργου είναι η εκσκαφή, η θεμελίωση και το χτίσιμο των κτηρίων. Θα έχουμε καθημερινά μία επαφή με την εξέλιξη του έργου. Δεν σταματάει η δική μας προσπάθεια επειδή μπήκαν οι μπουλντόζες. Θα συνεχιστεί η προσπάθειά μας καθ’ όλη αυτή την τριετία για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου και να λύνουμε προβλήματα. Διότι ο σκοπός δεν είναι μόνο να μπουν οι μπουλντόζες, σκοπός είναι να ολοκληρωθεί το έργο και να γίνει η επένδυση».

Δείτε φωτογραφίες από το πρώην αεροδρόμιο και τις κατεδαφίσεις των κτιρίων.


Σημειώνεται ότι 900 κτιριακοί όγκοι θα αποξηλωθούν και θα κατεδαφιστούν, με εξαίρεση 13 διατηρητέα ή διατηρούμενα κτίρια τα οποία είναι:

1. Τα διατηρητέα Υπόστεγα Πολεμικής Αεροπορίας Α, Β, Γ (ΦΕΚ ΑΑΠ 400/2009)
2. Το διατηρητέο Κτίριο του Πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών (ΦΕΚ Β 351/2006)
3. Το διατηρητέο Αγγλικό Υπόστεγο (Παγόδα) (ΦΕΚ ΑΑΠ 307/2016)
4. Οι εγκαταστάσεις ΕΥΔΑΠ
5. Οι Ιεροί Ναοί Αγίου Κοσμά και Δαμιανού, Αγίας Παρασκευής και Αγίας Τριάδας
6. Οι εγκαταστάσεις του Σταθμού Μετρό Αργυρούπολης
7. Το Κέντρο Διανομής Ελληνικού (ΔΕΗ)
8. Τα κτήρια των αθλητικών εγκαταστάσεων (τμήμα, Baseball I, Κανόε Καγιάκ)
9. Τα κτήρια της ΥΠΑ – Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας Αθηνών
10.Οι εγκαταστάσεις του ΤΡΑΜ
11. Τα κτήρια της ΕΜΥ
12. Τα τρία διατηρητέα κτήρια επί της οδού 3ης στο κάτω Ελληνικό
13. Το κτήριο επί της συμβολής των οδών Ελ. Βενιζέλου και 27ης (πρώην ΛΕΚ)

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ