Τρίκαλα: Νεκρός 15χρονος από βολίδα αεροβόλου

Μοιραστείτε το:

Ασύλληπτη τραγωδία στα Τρίκαλα, καθώς ανήλικος που χτυπήθηκε από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Τρικάλων κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσει στη ζωή και ενώ επρόκειτο να διακομισθεί στη Λάρισα, δυστυχώς το παιδί υπέκυψε στο σοβαρό τραυματισμό του.

Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε στη Θεόπετρα, με το 15χρονο παιδί να τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του με το συνομήλικο αδερφάκι του. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε το παιδί, απασχολούν την Αστυνομία, που διεξάγει έρευνες σχετικά με το συμβάν. Σύμφωνα με το trikalaola.gr, ο άτυχος 15χρονος έπαιζε με τον αδελφό του στην αυλή του σπιτιού και κάτω από άγνωστες συνθήκες δέχτηκε βολίδα από αεροβόλο όπλο στο πρόσωπο.

Τα αεροβόλα δεν παύουν να είναι όπλα

Οι ταχύτητες των «παιδικών» αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν μεταλλικά σφαιρίδια μπορούν να ξεπεράσουν την ταχύτητα των 120 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και η ταχύτητα αυτή είναι αρκετή ώστε να προκαλέσει διάτρηση του ανθρώπινου δέρματος (οι βλάβες στα μάτια είναι προφανώς σημαντικές). Τα αεροβόλα όπλα μπορούν να γίνουν επικίνδυνα και δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούν από ανήλικα άτομα. Φυσικά η χρήση τους υπό την αυστηρή επίβλεψη ενηλίκων η από άτομα που σέβονται όλους τους κανόνες ασφαλείας καθιστούν την σκοποβολή με αεροβόλα όπλα ένα αξιόλογο άθλημα. Όταν όμως μιλάμε για ανηλίκους ποτέ δεν αποκλείεται να υπάρξουν τραγωδίες σαν τη σημερινή.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ