Ολυμπιακός μπάσκετ: Η απόφαση για Πολ, Μπόλντγουϊν και Μπάικς [vid]

Μοιραστείτε το:

Μπορεί το βάρος στον Τύπο και στον φίλαθλο κόσμο να έχει δοθεί στις επικείμενες μεταγραφές του Ολυμπιακού, αλλά πρωτίστως πρέπει να αποδεσμευτούν οι παίκτες που δεν υπολογίζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Έτσι και φαίνεται πως έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να καταθέσει τους “opt out” όρους που είχε στα συμβόλαια των τριών Αμερικανών κι έτσι να τους αφήσει ελεύθερους να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.

Ο Μπράντον Πολ, είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο από τους τρεις παίκτες, ενώ η συνεργασία με τον Μπάικς ήταν η πιο βραχύβια όλων, αφού υπέγραψε λίγες εβδομάδες πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τον Τσαρλς Τζένκινς ως αντικαταστάτη στη λίστα των ξένων παικτών (που μπορούν να είναι περισσότεροι από έξι αφού δεν αγωνίζεται στην Basket League), ενώ ακολουθεί κι ο Άαρον Χάρισον, για τον οποίο σας είχαμε ενημερώσει από τις 20 Ιουνίου.

Όσον αφορά, τον Μπάικς δεν μπορεί να κριθεί για την προσφορά του στον Ολυμπιακό (τρία παιχνίδια, 5,0 πόντους μέσο όρο και 3,0 ασίστ), ενώ προφανώς οι Πειραιώτες περίμεναν αρκετά περισσότερα και λίγη… σταθερότητα από τον Μπράντον Πολ, ο οποίος είχε ένα ιδιαιτέρως “βαρύ” συμβόλαιο σε σχέση με το μπάτζετ της ομάδας (8,6 πόντοι σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής).

Από την άλλη, αρκετά χαμηλή ήταν κι η παραγωγικότητα του Ουέιντ Μπόλντγουϊν που είχε 5,5 πόντους και 1,8 ασίστ σε περίπου 17 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής. Μπορεί να του αναγνωριστεί η απειρία από την Ευρωλίγκα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν θέλει να κάνει υπομονή ή “πειράματα” μαζί του.

Τι γίνεται με Βεζένκοφ 

Σίγουρος ότι ο γιος του, Αλέξανδρος, Βεζένκοφ θα παραμείνει στον Ολυμπιακό δήλωσε σε βουλγαρική ιστοσελίδα ο Σάσο Βεζένκοφ, πατέρας του 25χρονου φόργουορντ που αυτή τη στιγμή είναι free agent αλλά συνεχίζει να προπονείται με τους Πειραιώτες και θα συνεχίσει να το κάνει έως τις 20 Ιουλίου.

“Του αρέσει η ομάδα πολύ και νομίζω πως θα μείνει. Ο προπονητής επίσης τον θέλει, είναι θέμα χρόνου πριν τα βρουν. Στη διάρκεια της πανδημίας έμεινε στο σπίτι για τρεις μήνες, δεν είχαμε δει ο ένας τον άλλο απ’ όταν ήταν παιδί” δήλωσε ο Σάσο Βεζένκοβ στο bgdnes.bg και συνέχισε: “Θα συνεχίσει τις προπονήσεις έως τις 20 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα έχουν διακοπή δέκα ημερών, πριν γυρίσουν στο γήπεδο. Δεν θα πάει στις ΗΠΑ φέτος, ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίους σπεσιαλίστες στο θέμα της φυσικής κατάστασης”.

Επιμέλεια άρθρου: Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ