ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπαν Παππάς, Τσακαλώτος, Φίλης

Μοιραστείτε το:

Μετά την αρχική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ενδιαφέρον παρουσιάζουν αποσπάσματα των ομιλιών των κορυφαίων στελεχών.

Μετά από μία δύσκολη εβδομάδα συγκρούσεων και αποκαλύψεων Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Φίλης  τοποθετήθηκαν χαρακτηριστικά:

Νίκος Παππάς: Δεν θα επιτρέψουμε να μας κουνάνε το δάχτυλο

” Να ειμαστε ενα κόμμα που κανει αυτοκριτική και συλλογική και ατομική. Ακόμα και για το παραμικρό ακόμα κι αν μας ξεφεύγει καμία κουβέντα”.

Ο ίδιος δήλωσε “περήφανος που υπηρετώ με αυτόν τον πήχη αξιών της Αριστεράς. Ακριβώς επειδή ειμαστε τέτοιοι δεν θα επιτρέψουμε να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοι που πετάνε τα εκατομμύρια δεξιά και αριστερά σαν να ειναι αλογόμύγες”.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: “Ο κόσμος να μας κρίνει με αυστηρά κριτήρια”

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην ΚΕΑ, είπε για τα εσωκομματικά αλλά και την έξωθεν μαρτυρία του κόμματος μεταξύ άλλων ότι:

“Ειμαστε σε μια χώρα που ο οποιοσδήποτε μπορεί να ηχογραφήσει, να ηχογραφήσει οτιδήποτε, οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει ποτε θα δημοσιοποιηθεί. Ο κόσμος της Αριστεράς μας κρίνει με αυστηρά κριτήρια. Και ετσι θελω να συνεχίσει να μας κρίνει. Οποιαδήποτε κριτική κάνουμε σε παλιές πρακτικές καλα κάνουμε”.

Νίκος Φίλης: “Δεν με εκφράζει το βρώμικο 89”

Στην παρέμβασή του στην ΚΕΑ , ο πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε Μεταξύ άλλων ότι “Δεν με εκφράζει το βρώμικο ’89. Δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι μπορεί να επαναληφθεί το βρώμικο ’89. Ήταν άλλοι οι πρωταγωνιστές τότε” εω συμπλήρωσε ότι “η Αριστερά δεν έχει λόγο να κάνει εκπτώσεις από τις αρχές της. Πολλά πράγματα μας ταπείνωσαν. Η Αριστερά και το ηθικό της πλεονέκτημα δίνει καθημερινά εξετάσεις”.

Η διαδικασία της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν στο κλειστό της Ξιφασκίας μέχρι αργά το απόγευμα Σε μία πιο σφιχτή διαδικασία από ότι έχει αρχικά αποφασίστεί. Είναι πιθανό να υπάρξει και μία δεύτερη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα όπου θα προχωρήσει στα καταπληκτικά Βασικά συμπεράσματα της σημερινής συζήτησης μεταξύ των μελών της επιτροπής.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ