Αλεποχώρι: Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης περιπατητή σε φαράγγι

Μοιραστείτε το:

Το φαράγγι των Μύλων χτένιζαν όλο το βράδυ διασώστες, ώστε να εντοπίσουν περιπατητή που αγνοείτο. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε πριν τις 22.00 της Πέμπτης για τραυματισμένο άτομο στο φαράγγι, το οποίο χρειαζόταν βοήθεια καθώς είχε τραυματιστεί στα πόδια και αδυνατούσε να περπατήσει.

Σήμανε συναγερμός και ομάδα επτά ατόμων, πέντε της ΕΜΑΚ και δύο πυροσβέστες, ξεκίνησε για το σημείο. Η ομάδα διάσωσης εντόπισε τον τραυματισμένο περιπατητή, ηλικίας 40-50 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε φορείο στην έξοδο του φαραγγιού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Το φαράγγι των Μύλων βρίσκεται ανάμεσα στο Αλεποχώρι και τη Μαυρολίμνη.

Το φαράγγι των Μύλων

Σε μία απόσταση μόλις μίας ώρας από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα φαράγγι απαράμιλλης ομορφιάς, γεμάτο πράσινο και με αλλεπάλληλους καταρράκτες που τελειώνει σε μία καταπληκτική παραλία. Το φαράγγι των Μύλων βρίσκεται στον κόλπο των Αλκυονίδων και πολλοί συνδέουν την δημιουργία του με το γνωστό σε όλους μας πανίσχυρο ρήγμα των Αλκυωνίδων. Η έξοδος του φαραγγιού βρίσκεται δίπλα στον παραλιακό δρόμο από Αλεποχώρι προς Σχίνο και λίγο πριν φτάσουμε στην Μαυρολίμνη.

Είναι μια χαρακτηριστική στενή ρωγμή του βράχου σε απόσταση 50μέτρων από το δρόμο. Η εύκολη προσέγγιση της εισόδου του γίνεται από χωματόδρομο (2,5 χιλ. περίπου), κακής βατότητας, που ξεκινάει 500μ μετά την έξοδο προς Μαυρολίμνη, ακολουθώντας πάντα αριστερή πορεία σε διακλαδώσεις του.

Το φαράγγι έχει 13 ραπέλ που δεν ξεπερνούν τα οκτώ μέτρα και 1 καταρράκτη 25μ. σπασμένο για αποφυγή των τριβών. Ξεκινάει σε ανοιχτό πεδίο και συνεχίζει με εντυπωσιακά στενέματα μέχρι το τέλος του, χωρίς δυνατότητα διαφυγής. Νερό έχει από τον Νοέμβριο έως την άνοιξη.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ