Κορονοϊός φυλακές: Αρνητικά τα 198 δείγματα στις φυλακές

Μοιραστείτε το:

Αρνητικά στην COVID-19, βγήκαν και τα 198 δείγματα ανίχνευσης του κορονοϊού, που ελήφθησαν από αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή την περίπτωση 35χρονου αλλοδαπού κρατούμενου ο οποίος βρέθηκε “οριακά θετικός” στο πρώτο τεστ, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Στη συνέχεια έγιναν δύο επαναληπτικά τεστ στον 35χρονο, στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα οποία βρέθηκαν αρνητικά, αλλά η διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει ο ΕΟΔΥ, συνεχίστηκε κανονικά.

Τα 198 δείγματα ελήφθησαν από άτομα που σχετίζονταν με τον 35χρονο, δηλαδή από άλλους κρατουμένους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής τονίζεται ότι, «η ετοιμότητα και η αμεσότητα ανταπόκρισης στη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού καταδεικνύουν για άλλη μία φορά το υψηλό επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας».

Τι προηγήθηκε

Αρνητικός στον κορονοϊό είναι ο κρατούμενος από τις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τόσο της δεύτερης, όσο και της τρίτης εξέτασης δείγματος για την ανίχνευση του ιού, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Χθες η πρώτη εξέταση που έκανε ο κρατούμενος στο Ιπποκράτειο ήταν θετική στον ιό, για αυτό και ο 35χρονος μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο «Σωτηρία».

Ο κρατούμενος είχε μεταβεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με συνοδεία αστυνομικών για ωτορυνολαρυγγολογικές εξετάσεις. Υποβλήθηκε προληπτικά σε τεστ και βρέθηκε οριακά θετικός στον ιό. Άμεσα εφαρμόσθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Οι κρατούμενοι που μοιράζονται το ίδιο κελί με τον νοσηλευόμενο έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, ενώ είχε ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Ο 35χρονος κρατούταν στη δεύτερη πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού. Στα μέσα προστασίας που εφαρμόστηκαν ήταν η εφαρμογή καραντίνας στους κρατούμενους όλης της πτέρυγας. Ο κρατούμενος δεν φέρεται να έχει έρθει σε επαφές με άλλα άτομα εκτός φυλακών, ή να είχε γίνει κάποια μεταγωγή του, ώστε να μετακινηθεί εκτός του ελεγχόμενου περιβάλλοντος των φυλακών.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ