Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στην Κάρυστο Εύβοιας [pic]

Μοιραστείτε το:

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Κάρυστο της Εύβοιας, σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στις 12:20 στην περιοχή Κατσαρώνι, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί αρχικά στο σημείο με 25 πυροσβέστες και 10 οχήματα. Ωστόσο, στην πορεία δόθηκε εντολή ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις.  Πλέον στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδος, απέχει τρία χιλιόμετρα από το χωριό Κατσαρώνι. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην περιοχή της Καρύστου πνέουν άνεμοι ισχύος 5 μποφόρ.

Δήμαρχος Καρύστου: Είναι μεγάλη η φωτιά

Για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη μίλησε στο evima ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και πως δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί. Στην κατάσβεση συμβάλλουν και η εθελοντική ομάδα Καρύστου αλλά και υδροφόρες του δήμου. Να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή της Καρύστου έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές στο παρελθόν από πυρκαγιές. Η πυρκαγιά καίει δασική χορτολιβαδική έκταση, χωρίς να απειλεί μέχρι στιγμής κατοικίες.

Καθ’ οδόν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Χαλκίδα

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ