Φώφη Γεννηματά: H μονόδρομη επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το:

Στην πολιτική επικαιρότητα, το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα των καυτών θεμάτων. Και στην ημερήσια διάταξη του προωθεί το αφήγημα περί «παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ». Την διάταξη αυτή επιλέγει να υιοθετήσει ολόψυχα και το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο λόγος που συντάσσεται ακόμα μία φορά με τη Νέα Δημοκρατία η Φώφη Γεννηματά είναι επειδή τα δύο κόμματα έχουν κοινή αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης Νovartis. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι επιμελώς θα στοιχηθεί πίσω από την κυβερνητική ρητορική. Την πρόθεσή τους την έκανε σαφή ο εκπρόσωπος τύπου Π. Χρηστίδης, από την εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη, δηλώνοντας ότι «το ΚΙΝ.ΑΛ. από την πρώτη στιγμή έχει μιλήσει για μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα».

Τον ίδιο τόνο φωνής είχε και η Φώφη Γεννηματά δηλώνοντας πως «είναι ολοφάνερο ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει αξιοπιστία για να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο». Η επίθεση γίνεται ολομέτωπη πλέον και από την ΕΡΤ1, ο γραμματέας Επικοινωνίας Π. Βλάχος δηλώνει ότι «έχουμε οσμή δυσωδίας στο πολιτικό σύστημα με ευθύνη της τότε διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και συνεχίζει λέγοντας ότι «τη μετεωρική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ακολουθεί η ηθική κατάπτωση».

Είναι σαφές ότι η Φώφη Γεννηματά κάνει χώρο στην κυβέρνηση προκειμένου να περάσει χωρίς εμπόδια ο αντιπερισπασμός του Μαξίμου προκειμένου να υποχωρήσει το ζήτημα της λίστας Πέτσα με τα αφανή ποσά προς τα ΜΜΕ αλλά και τα νέα σοβαρά στοιχεία που από την Δευτέρα εμφανίστηκαν στην Προανακριτική.

Με τη στάση του αυτή το ΚΙΝ.ΑΛ. μπορεί να στοχεύει στην αποκόμιση «καλής εικόνας» για τον εαυτό του, στην ουσία όμως «αφανίζεται» ακόμα μία φορά στη σκιά της Νέας Δημοκρατίας.  Όσο δεν καταθέτει ούτε μία ερώτηση προς το κυβερνών κόμμα για τις καυτές πληροφορίες που βγαίνουν στην επιφάνεια, για παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ από ιδιωτικούς μηχανισμούς εκπαιδευμένων επαγγελματιών, αλλά περιορίζεται να στρέφεται κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται μία αφανής αυτόνομη πολιτική φωνή.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ