Ψευτογιατρός: Η «θεραπεία» με τον… αποχυμωτή και οι ενέσεις… από το Βατικανό» [vids]

Μοιραστείτε το:

Δαιδαλώδης αποδεικνύεται, ημέρα με την ημέρα η δράση του ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη, ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν ή πάσχουν από καρκίνο. Αίσθηση από την αποκάλυψη του γιου ενός από τα πέντε θύματα του ψευτογιατρού, που έφυγαν από τη ζωή, μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, για την γνωριμία με τον 47χρονο και πώς η κατάσταση της υγείας του καρκινοπαθή πατέρα του χειροτέρεψε μέσα σε λίγους μήνες.

Όλα άρχισαν από το μοναστήρι στον Βόλο. Ο γιος του θύματος είχε ακούσει για τις εναλλακτικές μεθόδους του 47χρονου και έσπευσε να τον συναντήσει. Ο πατέρας του έχει καρκίνο και ο χρόνος πιέζει. «Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στο συκώτι. Ήταν η τελευταία μας ελπίδα. Πήγαμε, είδαμε τον γιατρό λέω ‘”γιατρέ αυτό και αυτό”. Ναι μου λέει “φίλε εγώ δίνω μια διατροφή με κάτι αποτοξινωτικά τσάγια, φρούτα και λαχανικά. Την ακολουθούμε αυτή”, λέει, “και πιστεύω να πάει καλά”».


Το νέο ραντεβού με τον ψευτογιατρό για την καταβολή των χρημάτων και τις οδηγίες του για τη θεραπεία, κλείστηκε στην καφετέρια πασίγνωστου νοσοκομείου της Αθήνας. «Μου λέει “θέλω 13 χιλιάρικα για όλο αυτό”. Τα έδωσα». Οι χημειοθεραπείες σταμάτησαν και ο γιατρός έχει γίνει πλουσιότερος κατά 13.000 ευρώ. Ο γιος του ασθενή πρέπει να αγοράσει έναν αποχυμωτή, για να φτιάχνει τα βότανα για τον πατέρα του.

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε τη διατροφή. Πάμε μετά από ένα μήνα να κάνουμε μαγνητική και είδαμε ότι ο πατέρας μου έκανε και άλλες μεταστάσεις. Μου λέει “θα πρέπει να σταματήσει η χημειοθεραπεία για να κάνουμε αυτά τα βότανα”». Όταν ο ίδιος και ο γιος του, καταλαβαίνουν το λάθος που έκαναν και το μέγεθος της εγκληματικής απάτης, είναι πολύ αργά. “«ποτίθεται ότι ο πατέρας μου θα γινόταν καλά με αυτή τη θεραπεία», είπε ο γιος.  Όταν ο ίδιος τον αναζήτησε και τον βρήκε για να ζητήσει εξηγήσεις, είχε έτοιμη μια νέα πρόταση.

«Είδα ότι έκανε και άλλες μεταστάσεις ο πατέρας μου και τον πήρα τηλέφωνο να έρθει στο σπίτι. Ήρθε και του λέω “κοιτάξτε να δείτε, εγώ έκανα μαγνητική στον πατέρα μου και έχει κάνει μεταστάσεις, σας έχω δώσει αυτά τα λεφτά θέλω να μου τα επιστρέψετε πίσω”. Και μου τα έδωσε», είπε χαρακτηριστικά». Λίγους μήνες μετά ο άτυχος ασθενής αφήνει την τελευταία του πνοή.

Οι ενέσεις του Βατικανού

Σοκαριστική είναι η νέα καταγγελία του δικηγόρου, Στέλιου Σούρλα, ο οποίος ανακοίνωσε στον ANT1 τον θάνατο μιας ακόμη καρκινοπαθούς που είχε εμπιστευτεί τον Νίκο Κοντοστάθη, με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει τον τρίτο κύκλο της θεραπείας της και να χάσει τη ζωή της. «Είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω τον θάνατο ενός ακόμα θύματος του συγκεκριμένου ανθρώπου και συγκεκριμένα μίας 35χρονης κοπέλας, μητέρας δύο παιδιών, η οποία έπεσε θύμα εξαπάτησης από αυτόν τον άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι ο «ψευτογιατρός» κατηγορείται ότι απέσπασε από την 35χρονη πάνω από 60.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι «η κοπέλα αυτή είχε καρκίνο στο στήθος, έκανε χημειοθεραπείες και πείστηκε από τον συγκεκριμένο άνθρωπο να απαρνηθεί τον τρίτο κύκλο των χημειοθεραπειών, ο οποίος ήταν και ο σημαντικότερος». Αντί της θεραπείας, ο 47χρονος κατηγορείται ότι έκανε στην άτυχη γυναίκα 6 ενέσεις αρτιμισίνης, που της είπε ότι έρχονται «από το Βατικανό». Παράλληλα, σημείωσε πως έχει στη διάθεσή του όλα τα σχετικά στοιχεία από τους συγγενείς της 35χρονης, ενώ ανέφερε πως από τα εν λόγω στοιχεία προκύπτει ότι ο «ψευτογιατρός» είχε συνεργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που κέρδισε από τις απάτες ο Νίκος Κοντοστάθης αναμένεται να ξεπεράσει μετά τις νέες καταγγελίες τις 120.000 ευρώ και έτσι η πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία για απάτη αναμένεται να μετατραπεί σε κακούργημα. Μετατροπή της κατηγορίας θα υπάρξει για συνέργεια σε κακούργημα και για τους τρεις γιατρούς που φέρονται να συνεργάστηκαν με τον 47χρονο.

Συνεργός του «ψάρευε» υποψήφια θύματα

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, Νίκου Κοντοστάθη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πιο αναλυτικά, η εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, κάνει αναφορά στο πρόσωπο το οποίο φέρεται να «ψάρευε» τα υποψήφια θύματα. Σύμφωνα με μαρτυρία επιχειρηματία, ο συγκεκριμένος άνδρας τον πλησίασε και του σύστησε τον 47χρονο ως τον επιστήμονα που θα θεράπευε το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει.

«Ο Κ. με πήγε στον Κοντό για να με κάνει καλά. Ότι έχει ένα φίλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός γιατρός, θεραπεύει τα πάντα, με βότανα κυρίως. Ήταν φίλοι αυτοί οι δύο. Πήγα στον Κοντό, μιλήσαμε, ήταν γιατρός, ήταν βοτανολόγος, άνθρωπος της επιστήμης που χάριζε, γιατί εμένα μου είπε “χάρη στο κάνω, δεν θα βγάλω τίποτα από όλα αυτά, και μην πεις και πουθενά και τίποτα” σε γιατρούς δηλαδή, για τέτοια πράγματα, “μην πεις ότι κάνεις θεραπεία μαζί μου γιατί με πολεμάνε”», ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Διαβάστε: Ψευτογιατρός: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα στη ΓΑΔΑ – 35 νέες καταγγελίες

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρώτο ραντεβού κλείστηκε στο Κουκάκι, σε ένα διαμέρισμα σχεδόν κενό. Ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι μόλις είχε επιστρέψει από την Αγγλία και είχε νοικιάσει το χώρο για να τον μετατρέψει σε ιατρείο. Στη συνέχεια, όμως, ήρθε ο «λογαριασμός», και επειδή το ποσό ήταν μεγάλο και για να μην τρομάξει το υποψήφιο θύμα τους, ο κοινός γνωστός, ο άνθρωπος που τους είχε φέρει σε επαφή, προσφέρθηκε να διευκολύνει τον επιχειρηματία.

«Μου είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 15 χιλιάδες η θεραπεία, και είχα δώσει κάποια χρήματα, γύρω στα 500-700 ευρώ, και στη συνέχεια προσφέρθηκε αυτός που μου τον σύστησε να του δώσει 3 χιλιάδες ευρώ και να τα οφείλω εγώ σε αυτόν. Στη συνέχεια αυτός που μου τον σύστησε μου ζήτησε κάπου 6.800 περίπου, συν 3.000 που του χρωστούσα για τον γιατρό, 9.800. Μου στοίχισε περίπου 12.000 για όλη την ιστορία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα χρήματα του… Καντάφι

Όταν ο επιχειρηματίας έδωσε και τα 12 χιλιάδες ευρώ που υποτίθεται ότι κόστιζε η θεραπεία του, ο κοινός τους φίλος τον προσέγγισε ξανά. Αυτή τη φορά του ζήτησε 100 χιλιάδες ευρώ, ως τα πρώτα έξοδα για να βοηθήσει τον ίδιο και τον Κόντο σε μια απίστευτη ιστορία με τράπεζες στο εξωτερικό, θυρίδες και την αμύθητη περιουσία του Καντάφι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ψευτογιατρός παρουσιαζόταν στους συντοπίτες του, στο Ξυλόκαστρο, ως πιλότος και αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και του άρεσε να επιδεικνύει το πολυτελές αυτοκίνητο του.  Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ο 47χρονος έλεγε ότι πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από το Ξυλόκαστρο για να χαιρετά τα αδέρφια και τους γονείς του.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ