Εστιατόριο με ελληνική κουζίνα δεν σέρβιρε μαύρη γυναίκα – Απολύθηκαν οι υπεύθυνοι του [vid]

Μοιραστείτε το:

Μία μαύρη γυναίκα επισκέπτεται με το γιο της ένα εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη Βαλτιμόρη. Ωστόσο οι σερβιτόροι αρνούνται να την εξυπηρετήσουν επικαλούμενοι τον ενδυματολογικό κώδικα του μαγαζιού, που όπως είπαν δεν συνάδει με τα ρούχα του γιου της. Το αγόρι φορούσε αθλητικό σορτς, ένα μαύρο t-shirt και αθλητικά παπούτσια. Η Μάρσια Γκραντ βιντεοσκόπησε τη στιγμή που δέχεται παρατηρήσεις από το μετρ του εστιατορίου Ouzo Bay για τον ενδυματολογικό κώδικα του γιου της που είναι μαύρος.

Στο βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζεται ένα λευκό αγόρι με τα ίδια σχεδόν ρούχα να απολαμβάνει με την οικογένεια του το γεύμα του. «Θέλαμε λοιπόν να φάμε και μου λένε ότι ο γιος μου δεν μπορεί να φάει εδώ επειδή φοράει αθλητική βερμούδα. Είναι εννέα ετών. Και υπάρχουν παιδιά εκεί έξω με παπούτσια του τένις», ακούγεται να λέει η ίδια. Η μητέρα βιντεοσκοπεί τη στιγμή που δέχεται ρατσιστική συμπεριφορά.

«Έχω αντιμετωπίσει ξανά και ξανά ρατσισμό, αλλά είναι δύσκολο όταν πρέπει να δεις το παιδί σου, μόλις εννέα ετών, αναστατωμένο γιατί ξέρει ότι αντιμετωπίζεται διαφορετικά από ένα λευκό παιδί!», γράφει η Γκραντ στη λεζάντα με το βίντεό της που ανέβασε στο Instagram. Μέσα σε λίγες ώρες το βίντεο έγινε viral και εν μέσω των αντιδράσεων κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στις ΗΠΑ το θέμα έλαβε τεράστιες διαστάσεις.

Το «Atlas Restaurant Group», στο οποίο ανήκει το εστιατόριο «Ouzo Bay» και πολλά άλλα εστιατόρια στην περιοχή καθώς και στο Χιούστον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι μάνατζερ του εστιατορίου απολύθηκαν εξαιτίας αυτής της αντιμετώπισης.

«Είμαστε αηδιασμένοι από το περιστατικό και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τη Μάρσια Γκραντ, τον γιο της και απ’ όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από αυτή την οδυνηρή εμπειρία. Άξιζαν τα καλύτερα», αναφέρει το Atlas Restaurant Group.

«Ως αποτέλεσμα, αναθεωρήσαμε αμέσως την πολιτική μας για τον ενδυματολογικό κώδικα, ώστε τα παιδιά, ηλικίας 12 ετών και κάτω, τα οποία συνοδεύονται από ενήλικα, να μην υπόκεινται σε ενδυματολογικό κώδικα σε κανένα εστιατόριο της Atlas», συμπληρώνουν οι υπεύθυνοι του ομίλου στην ανακοίνωση τους.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ