Καταιγίδες σήμερα: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία [χάρτες]

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

Σε ισχύ τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου. Η ηλιοφάνεια θα διακοπεί και θα δώσει τη θέση της σε βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή, θα είναι περισσότερο γενικευμένα και πιο έντονα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Αναλυτικότερα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών  αναφέρεται εκ νέου στο φαινόμενο της ψυχρής λίμνης, σημειώνοντας πως η ψυχρή λίμνη στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα μας, θα έχει ως συνέπεια την εκδήλωση τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων κατά τη διάρκεια της Τρίτης.

Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Τρίτης 23/06, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα, παρουσιάζονται στο χάρτη που ακολουθεί.

Όπως αποτυπώνεται στον χάρτη η Αττική είναι μέσα στις περιοχές που θα πληγούν από έντονα φαινόμενα.

Δείτε live την εξέλιξη της καταιγίδας

Πιο αναλυτικά:

  • Την Τρίτη (23-06-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
  • Την Τετάρτη (24-06-2020) η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
  • Την Πέμπτη (24-06-2020) στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες ,την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
  • Την Παρασκευή (26-06-2020) και Σάββατο (27-06-2020) γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Oι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως την Παρασκευή και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ