Άαρον Χάρισον Ολυμπιακός: Στα ερυθρόλευκα ο Αμερικανός γκαρντ [vid]

Μοιραστείτε το:

Μετά τον Τσαρλς Τζένκινς, ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία και με τον Αμερικανό γκαρντ, Άαρον Χάρισον, καθώς οι διαπραγματεύσεις που είχαν μπει σε καλό δρόμο τις τελευταίες ώρες, ολοκληρώθηκαν με θετικό τρόπο για τους «ερυθρόλευκους». Οι Πειραιώτες είχαν κάνει την καλύτερη προσέγγιση, ώστε να του αποσπάσουν τη θετική απάντηση και κάπως έτσι κέρδισαν τη μάχη για να τον αποκτήσουν απέναντι στη Ζενίτ και την ΤΣΣΚΑ.

Ο Θρύλος εντάσσει στο δυναμικό του έναν εξαιρετικό σκόρερ, κάτι που ο παίκτης το έδειξε στην Τουρκία όπου αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια με τη φανέλα της Γαλατά. Μάλιστα, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Χάρισον είχε 15,9 πόντους (38% τρίποντα, 48% δίποντα, 2,9 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ) στο EuroCup, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 13,7 πόντους, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον Αμερικανό γκαρντ που από την πρώτη στιγμή είχε το προβάδισμα στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες. Από δω και οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού, θα στραφούν στις άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν στη λίστα τους, προκειμένου να συμπληρωθεί το ρόστερ ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το flash.gr, είχε γράψει από τις 20 Ιουνίου 2020, ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Άαρον Χάρισον είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» και αναμένεται τα επόμενα 24ωρα το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του! Σας είχαμε ενημερώσει, άλλωστε, από εχθές (19/6) πως οι δύο πλευρές ήταν κοντά. 

Ο 26χρονος και ύψους 1.98 γκαρντ/φόργουορντ αποτελούσε από την αρχή του σχεδιασμού του Έλληνα προπονητή την ιδανική επιλογή για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής της ομάδας του.

Άαρον Χάρισον Ολυμπιακός: Προ των πυλών ο Αμερικανός γκαρντ [vids]

Ο πρώην γκαρντ της Γαλατασαράι, την σεζόν που τελείωσε είχε 15.9 πόντους, 37.9% στο τρίποντο, 47.5% στο δίποντο, 2.9 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ στο EuroCup, ενώ στην τουρκική Λίγκα είχε 13.7 πόντους, 39.4% στο τρίποντο, 57.6% στο δίποντο, 3.5 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ.

Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει εξίσου καλά και στην θέση «2», αλλά και στην θέση «3», γεγονός που «λύνει» τα χέρια του Μπαρτζώκα, όσον αφορά τα σχήματα της ομάδας του.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα σήμερα (20/6) ο γνωστός ατζέντης Μίσκο Ραζνάτοβιτς μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι ο Τσάρλς Τζένκινς, τη νέα χρονιά θα φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού. Ένας παίκτης που είχε συνεργαστεί προ διετίας με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην Χίμκι.

Το «who is who» του Χάρισον

O Ααρον Μαλίκ Χάρισον όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 28/10/1994 στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Αυτός και ο δίδυμος αδελφός του, Αντριου λάτρεψαν το μπάσκετ από μικρά παιδιά και κάθε μέρα που τους έχανες, που τους έβρισκες, όλο παρέα να παίζουν με την πορτοκαλί μπάλα ήταν.

Πήγε στο Λύκειο Travis και αυτός και ο αδελφός του έβγαζαν μάτια. Ολοι μιλούσαν για δυο τεράστια ταλέντα. Το 2013 πήγαν στο McDonald’s All-American και έβγαλαν μάτι, ενώ εκείνη την χρονιά πήρε και τον τίτλο του Texas Mr. Basketball.

Τα Πανεπιστήμιο Κεντάκι κίνησε ουρανό και γη για να τον δελεάσει. Ο προπονητής μύθος της ομάδας και θρυλικό πρόσωπο στο NCAA ο Τζον Καλιπάρι τον ήθελε στην ομάδα όσο τίποτα. Τελικά το Κεντάκι τον κέρδισε. Μαζί πήρε βέβαια και τον αδελφό του Αντριου.

Στο Κεντάκι έπαιξε μόνο 2 χρόνια (2013-15), καθώς ήθελε να δοκιμάσει την τύχη στο ΝΒΑ, αλλά άφησε το στίγμα του στη ομάδα. Στα δυο χρόνια που έπαιξε στο εν λόγω Πανεπιστήμιο είχε μ.ο. 12,4 πόντους (με 33,5% στα τρίποντα), 2,8 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 1,1 κλεψίματα. Η πιο παραγωγική σεζόν του ήταν πάντως η πρώτη όταν είχε 13,7 πόντους με 35,6% στα τρίποντα. Περισσότερο όμως, στην ομάδα τον θυμούνται για το κρύο αίμα που είχε στο τέλος των αγώνων. Όταν η μπάλα έκαιγε δεν καταλάβαινε τίποτα, την έπαιρνε και την έστελνε στο καλάθι, καθαρίζοντας το ματς. Έβαλε πολλά buzzer beater που έκριναν ματς. Κυρίως τρίποντα, όπως στις 30/3/2014 απέναντι στο Μίτσιγκαν ή στις 5/4/2014 στους ημιτελικούς απέναντι στο Ουισκόνσιν.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ