Με λαμπρότητα ο εορτασμός της προστάτιδας της Λευκάδας Παναγίας Φανερωμένης

Το Μοναστήρι σύμβολο της Λευκάδας, γιορτάζει σήμερα με κάθε μεγαλοπρέπεια, την πολιούχο του νησιού Παναγία Φανερωμένη. Πάρα πολλοί πιστοί από τη Λευκάδα αλλά και από όλη την Ελλάδα ήταν εκεί για προσκυνήσουν τη χάρη της.

Στην πρωινή Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο Ηγούμενος της Μονής Πατήρ Νικηφόρος και ο Μητροπολίτης, Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος και ιερείς από όλες τις Εκκλησίες της Λευκάδας, ενώ παρόντες ήταν  η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Λευκάδας.

Οι χαρμόσυνοι ήχοι των καμπάνων που αντηχούσαν σε όλη τη Μονή, σηματοδότησαν της έξοδο της σεπτής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από τον οίκο της, για την καθιερωμένη συμβολική περιφορά της τριγύρω από το Μοναστήρι, η οποία λόγω μέτρων προστασίας περιορίστηκε.

Το παρών έδωσε και ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος ο οποίος διάβασε το “Πιστεύω” και η Περιφερειάρχης Ρόδη  Κράτσα το “Πάτερ Υμών.”

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8886 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*