Καθηγητής Βατόπουλος: Δεδομένο ότι θα υπάρξει κίνδυνος με το άνοιγμα των συνόρων

«Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης. Ο καθηγητής ανέφερε ότι το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα και είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Από την άλλη, όπως αναφέρει δεν υπάρχει κανένας επιστήμονας που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν. Παράλληλα, ανέφερε πως ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο. Γι αυτό όπως σημειώνει έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης.

Συγκριτικά με την γρίπη, υπογράμμισε πως ο ιος του κοροναϊού μειώνεται διαφορετικά από ότι της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλα κρούσματα ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορονοϊό», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

vatopoulos-kathigitis-korwnoios.jpg
social media/Βατόπουλος

Ερωτηθείς για πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊόυ, τόνισε πως «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊόυ μέσα στο καλοκαίρι».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80920 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*