Απαγόρευση κυκλοφορίας και εθνικός ύμνος για τη μαύρη επέτειο του ποντιακού ελληνισμού

Κάλεσμα στον τουρκικό λαό να βγει αύριο το απόγευμα στις 19.19 ακριβώς στα μπαλκόνια για να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο της χώρας με αφορμή την εθνική εορτή της 19ης Μαΐου 1919, την επέτειο της απόβασης του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα του Πόντου, απηύθυνε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Μάλιστα την ίδια ώρα όλα τα στάδια στης χώρας θα φωταγωγηθούν και θα ακουστεί από τα μεγάφωνα ο τουρκικός εθνικός ύμνος. Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε νέα 4ήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου με αφορμή τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή του Μπαϊραμιού.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει κλειστά τα σύνορά της για χρόνια κι ότι η ζωή από εδώ και πέρα θα οργανωθεί με βάση τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία.

«Χαρακτηρίζουμε την νέα περίοδο ως ‘ελεγχόμενη κοινωνική ζωή’», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θα μετατρέψει σε συνήθεια τη χρήση της μάσκας, την υγιεινή των χεριών και την απόσταση μεταξύ των πολιτών τουλάχιστον 1,5-2 μέτρα. «Το τρίπτυχο μάσκα-απόσταση-καθαριότητα θα γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας», τόνισε.

Άνοιγμα τζαμιών στις 29 Μαΐου

Ανάμεσα στα μέτρα για επιστροφή στην κανονικότητα είναι και η επαναλειτουργία των τζαμιών την Παρασκευή 29 Μαΐου, αλλά με βάση ειδικούς κανόνες προστασίας που θα ανακοινώσει η νομαρχία και η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Από τον Ιούνιο θα επιτραπούν και πάλι υπό κάποιους όρους οι επισκέψεις στις φυλακές. Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης τον τερματισμό της φετινής σχολικής χρονιάς και το άνοιγμα των σχολείων από το Σεπτέμβριο. Μόνο τα νηπιαγωγεία και τα γηροκομεία θα ανοίξουν από τις 15 Ιουνίου ξανά

Όσοι στρέφονται κατά της Τουρκίας, να αναθεωρήσουν

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για άλλη μια φορά και στα εθνικά θέματα, καλώντας όσους στρέφονται κατά της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη να αναθεωρήσουν το συντομότερο τη στάση τους.

«Ευχόμαστε όσοι υποστηρίζουν τους εχθρούς της Τουρκίας και τους τρομοκράτες που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα, όσοι στέκονται δίπλα σε δικτάτορες, που δολοφονούν τον ίδιο τους το λαό, να δουν το συντομότερο την αλήθεια. Κανένα σχέδιο στον κόσμο ή στην περιοχή μας, που αποκλείει την Τουρκία, δεν έχει πιθανότητα επιτυχίας. Από τα Βαλκάνια μέχρι την Μεσόγειο και από τη βόρεια Αφρική μέχρι την νότια Ασία μπορεί να δει κανείς τις αποδείξεις», ανέφερε.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80202 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*