Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας: “Δεν θα ξαναπληρώσουμε την κρίση”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ.

 

Συνάδελφοι-σες, την Τρίτη 28 Απρίλη στέλνουμε την δική μας απάντηση στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

 

Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει ό,τι θέλει. Κυβέρνηση και ΣΕΒ θέλουν την επόμενη μέρα να πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι τη νέα καπιταλιστική κρίση.

 

Αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει. Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η διεύρυνση της λειτουργίας των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως και η άρση κάθε περιορισμού για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών είναι μέτρα που σχεδίαζαν εδώ και καιρό και θέλουν να μείνουν και αύριο.

Με τις ΠΝΠ η κυβέρνηση καταπατεί κύρια δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στους δήμους, όπως το ωράριο, η πενθήμερη εργασία, η απασχόληση σε αλλότρια καθήκοντα, υπεραπλούστευση των διαδικασιών ανάθεσης εργασιών σε εργολάβους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με τον ΣΕΒ να στέλνει «ραβασάκι» στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που επιθυμεί το επόμενο διάστημα σαν να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα (πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών, φοροαπαλλαγές, μειώσεις μισθών, μη καταβολή μισθοδοσίας, μείωση ενοικίων για επιχειρήσεις, επιβολή εκ περιτροπής εργασίας κ.α.)

 

Η κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα με τις 10αδες χιλιάδες απολύσεις,  την ανεργία, την συμπίεση των μισθών, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στους εργαζόμενους στους δήμους. Ήδη προετοιμάζουν το κλίμα για νέες περικοπές με την επίκληση της νέας κρίσης. Έχουμε πείρα, βιώσαμε στο πετσί μας τις συνέπειες της προηγούμενης κρίσης.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει «πακέτα» χρημάτων στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους δήμους η κατάσταση κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και χειρότερη. Και οι δικοί μας Δήμοι δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση( ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό,  μη καταβολή των μέσων προστασίας στους δικαιούχους εργαζόμενους, εντατικοποίηση εργασίας κ.α.).

 

Διεκδικούμε την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.

Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας για ζωή με αξιοπρέπεια.

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

ΤΟ ΔΣ                    Λευκάδα 26/4/2020

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8886 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*