Το θέμα της τηλεδιάσκεψης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, θέτει η “Ανάπτυξη Τώρα”

Η δημοτική αρχή Πρέβεζας στις 18/3/2020 και 3/4/2029 πραγματοποίησε διά περιφοράς 2 συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους δημοτικούς συμβούλους να καλούνται, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να απαντήσουν με ένα «ναι» ή «όχι» επί δέκα πέντε   θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ» θεωρεί ότι ένας τέτοιος τρόπος συνεδρίασης υποβαθμίζει τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και ουσιαστικά ακυρώνει τη θεσμική αποστολή που έχει ανατεθεί στα μέλη των λοιπών δημοτικών παρατάξεων.

Και πραγματικά είναι απορίας άξιο γιατί η διοίκηση του δημάρχου κ Γεωργάκου  καταφεύγει σε αυτή τη λύση, την ώρα που το ανώτατο θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ, έχει ήδη θέση στη διάθεση των Δήμων την υπηρεσία τηλεδιασκέψεων «Webex-Cisco», η οποία επιτρέπει την εξ αποστάσεως συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων, με ό,τι προβλέπεται γι’ αυτές (π.χ. κατάθεση ερωτήσεων, δηλώσεων, τοποθετήσεις επί των θεμάτων κ.λπ.).

Μάλιστα, την υπηρεσία αυτή χρησιμοποιούν ήδη δεκάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα σημειωτέων και ο δικός μας.

Πρόσφατα  ο κ. δήμαρχος ενημέρωσε  μέσω facebook   ότι  δουλεύουν με τις συνθήκες της νέας εποχής όπου  χάρη της Cisco επικοινωνεί καθημερινά με τους συνεργάτες του με τηλεδιάσκεψη!!!.  Θεωρούμε ότι η κρισιμότητα των καιρών καθιστά ακόμη πιο αναγκαία σήμερα τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω στα κρίσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία και τη στήριξη των συνδημοτών μας.

Οι διά περιφοράς συνεδριάσεις και οι ψηφίσεις θεμάτων με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα των καταστάσεων που ζούμε. Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας  να επανέλθουμε στην -έστω και ηλεκτρονική- κανονικότητα που επιβάλλουν οι καιροί.

Η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι αυστηροί περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί την περίοδο αυτή αφορούν στην παρεμπόδιση εξάπλωσης του κορωνοϊού και όχι στην αναστολή του ρόλου των δημοτικών συμβούλων.

ΠΡΕΒΕΖΑ  6/04.2020

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα”

Γιώργος Νίτσας   –  Αναστάσιος Αμάραντος  –  Γιώργος Ντόντης

Ιωσήφ Στύλος  –  Νίκος Λουφέκης

Πηγή: Prevezatoday.gr

About Μιχάλης Μίχος 1364 Articles
Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΠΗΤ, Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*