Τίγρεις και λιοντάρια στο ζωολογικό πάρκο στο Μπρονξ αρρώστησαν από κορονοϊό

Δύσκολοι καιροί ακόμα και για τις τίγρεις και τα λιοντάρια που βρίσκονται στον περίφημο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.

Η είδηση πως έξι συνολικά… αγριόγατες είναι θετικές στον Covid-19 σκόρπισε θλίψη αλλά και ανησυχία όχι μόνο στους Αμερικανούς αλλά και στους υπευθύνους του μεγάλου πάρκου που βρίσκονται εν αναμονή οδηγιών από τους κτηνιάτρους.

Θετική στον ιό βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας τοπική ώρα (6/4) μία τίγρης εν ονόματι Νάντια, η οποία σύμφωνα με την ιχνηλάτηση που έγινε κόλλησε τον ιό από τον υπάλληλο που την τάιζε και την φρόντιζε. Άλλες τρεις τίγρεις και τρία λιοντάρια που βρέθηκαν θετικά στον ιό ανέπτυξαν ξηρό βήχα, αλλά σύμφωνα με τους κτηνιάτρους πέρασαν από το σημείο «μηδέν» και αναμένεται να ανακάμψουν.

«Οι “γάτες” μας μολύνθηκαν από ένα άτομο που όταν τις φρόντιζε δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα του Convid-19» ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία προστασίας της άγριας πανίδας, η οποία διαχειρίζεται το ζωολογικό κήπο του Μπρονξ.

Το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του USDA επιβεβαίωσε ένα θετικό τεστ Covid-19 για τη «Νάντια», μια τετράχρονη θηλυκή τίγρη Μαλαισίας, αλλά δεν ήταν σαφές εάν εκκρεμούσαν άλλα αποτελέσματα δοκιμών για άλλα ζώα.

Η Νάντια, η αδελφή της Αζούλ, δύο τίγρεις Aμούρ  τρία αφρικανικά λιοντάρια είχαν αναπτύξει έναν «ξηρό βήχα» και «παρουσίασαν κάποια μείωση της όρεξης στο φαγητό τους», αλλά κατά τα άλλα ανακάμπτουν έπειτα από συνεχή κτηνιατρική φροντίδα.

Το Μπρονξ είναι ένα από τα πέντε διαμερίσματα της Νέας Υόρκης, βορειοανατολικά του Μανχάταν. Συγκεκριμένα είναι το βορειότερο διαμέρισμα και η νεότερη επαρχία από τις 62 της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. 

 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80227 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*