Κοροναϊός: Τέλος οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Βόρεια Μακεδονία

Δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Στρούμνιτσα και το Πρίλεπ

Ακύρωση όλων των σημαντικών δημόσιων συναθροίσεων μεταξύ των οποίων και των προεκλογικών συγκεντρώσεων για τις επόμενες επτά ημέρες αποφάσισε η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας την Παρασκευή (28.2).  Το προληπτικό μέτρο θα εφαρμοστεί μέχρι και τις 6 Μαρτίου και έχει ως στόχο την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού με τις εκλογές να πραγματοποιούνται στις 12 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων ακυρώθηκε και η Διεθνής Καρναβαλική Νύχτα στην πόλη Στρούμνιτσα, αλλά και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πόλη Πρίλεπ. «Ελπίζω ότι όλοι θα σεβαστούν τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ανταποκριθούμε. Ελπίζω να συμπεριφερθούμε όλοι υπεύθυνα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής διεξαγωγής των εκλογών Όλιβερ Ντερκόφσκι μετά την ανακοίνωση των μέτρων.

Η κυβέρνηση ζήτησε επίσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τον Οργανισμό Φαρμάκων να επιθεωρούν και να ελέγχουν συνεχώς τα ιατρικά αποθέματα κατά της μετάδοσης του ιού στα ράφια των φαρμακείων και εάν διαπιστώσουν αδικαιολόγητες αυξήσεις των τιμών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προχωρώντας και σε κυρώσεις όπως προβλέπει ο νόμος. Αποφασίστηκε, τέλος, η συνεργασία εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού με Συνοριοφύλακες για τον καλύτερο έλεγχο όσων θέλουν να μπουν στην γειτονική χώρα από τις μεθοριακές διαβάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84463 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*