Κοροναϊός – ΗΠΑ: Εργαζόμενοι στον τομέα υγείας εκτέθηκαν χωρίς προστασία στον ιό

Συνολικά, 61 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στις ΗΠΑ

Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στις ΗΠΑ εστάλησαν χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό σε Αμερικανούς, οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί και τεθεί σε καραντίνα μετά την έκθεσή τους στον κοροναϊό, σύμφωνα με προσφυγή μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, την οποία επικαλούνταν την Πέμπτη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η προσφυγή αυτή, στην οποία είχαν πρόσβαση οι εφημερίδες Washington Post και New York Times, κατατέθηκε από μια υπεύθυνη του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, η οποία δηλώνει ότι τέθηκε στο περιθώριο αφού γνωστοποίησε τις ανησυχίες της και απειλήθηκε με απόλυση αν δεν το προσπερνούσε. Σύμφωνα με τις δύο αμερικανικές εφημερίδες, η υπόθεση αυτή συνδέεται κυρίως με την αεροπορική βάση Τράβις, στην Καλιφόρνια, όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μετάδοσης της νόσου στο πλαίσιο της κοινότητας (εκτός νοσοκομείου) στο αμερικανικό έδαφος, δηλαδή προσβολής κάποιου ανθρώπου που δεν είχε ούτε ταξιδέψει στις επικίνδυνες ζώνες, ούτε έρθει σε επαφή με κάποιον άλλον που να είναι γνωστό ότι έχει νοσήσει.

Η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος υπογραμμίζει στην προσφυγή της ότι περίπου 20 εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας εστάλησαν χωρίς προστασία, ούτε προηγούμενη ειδική κατάρτιση, σε Αμερικανούς πολίτες που επαναπατρίστηκαν και τέθηκαν σε καραντίνα σε δύο στρατιωτικές βάσεις στην Καλιφόρνια στα τέλη Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι ομάδες αυτές εργάστηκαν κάποια στιγμή, αναφέρει η ίδια, στο πλευρό εργαζομένων στα Αμερικανικά Κέντρα Εντοπισμού και Πρόληψης των Ασθενειών, οι οποίοι ήταν καλυμμένοι με προστατευτικό εξοπλισμό από την κορυφή ως τα νύχια. Μόλις η αποστολή τους στην Καλιφόρνια ολοκληρώθηκε, ορισμένοι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας επέστρεψαν στις περιοχές όπου κατοικούν με εμπορικές πτήσεις, γράφουν επίσης οι Washington Post και New York Times.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επικρίνεται από τους αντιπολιτευόμενους Δημοκρατικούς για βραδυπορία στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον νέο κοροναϊό, φάνηκε καθησυχαστικός την Τετάρτη, λέγοντας ότι η διάδοση σε μεγάλη κλίμακα του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ δεν είναι αναπόφευκτη και ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Συνολικά, 61 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων τα 46 να αφορούν ανθρώπους που προσβλήθηκαν ενώ βρίσκονταν στο εξωτερικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84516 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*