Τρίχρονο παιδί – θαύμα έγινε δεκτό στη βρετανική Mensa – Έχει IQ 142

Με IQ 142 ο τρίχρονος Μοχάμεντ Χαρίζ Νατζίμ έγινε το νεότερο μέλος της βρετανικής Mensa

Είπε την πρώτη λέξη του όταν ήταν επτά μηνών και στα δύο του χρόνια μπορούσε να διαβάζει και να απομνημονεύει κείμενα. Κατά τα άλλα, ο τρίχρονος, Μοχάμεντ Χαρίζ Νατζίμ, είναι σαν όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, αφού απολαμβάνει να παίζει με τα Lego του και να επισκέπτεται τη Eurodisney με τους γονείς του. Εδώ και λίγες μέρες ο Μοχάμεντ είναι ο νεότερος Βρετανός της οργάνωσης Mensa, στην οποία έγινε δεκτός όταν πέρασε τα απαραίτητα τεστ. 

Με IQ 142, o Μοχάμεντ ανήκει στο 0,3% των ευφυέστερων ανθρώπων. Οι γονείς του, οι οποίοι κατάγονται από τη Μαλαισία, είχαν αντιληφθεί αμέσως ότι ο μικρός έχει ξεχωριστές δυνατότητες. Όπως δήλωσε στο CNN η μητέρα του «είναι ένα κανονικό παιδί τριών ετών. Του αρέσει να παίζει με Lego και τα Play – Doh του. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν. Ξέρουμε ότι θα δώσει πολλά στην κοινωνία όταν μεγαλώσει». 

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της βρετανικής Mensa, Τζον Στίβνατζ, είπε ότι ο Μοχάμεντ «είναι προφανώς ένας πολύ έξυπνος νέος άνθρωπος και είμαστε ευτυχισμένοι που τον καλωσορίζουμε». Για να γίνει κάποιος μέλος της βρετανικής Mensa θα πρέπει το IQ του να ανήκει στο υψηλότερο 2% του πληθυσμού. Τα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 10 ετών αξιολογούνται από ψυχολόγο, ο οποίος προσδιορίζει το IQ τους. Ωστόσο, ο Μοχάμεντ έκανε το τεστ Stanford – Binet το οποίο περιλαμβάνει ερωτήματα ανάγνωσης, μαθηματικών, απομνημόνευσης και λογικής σκέψης. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Ethnos.gr - App Store


Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 69870 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*