Φίλης κατά κυβέρνησης: Λειτουργείτε ως ντελίβερι των κολεγίων

«Με το νομοσχέδιο υποβαθμίζονται τα πανεπιστήμια» τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «λειτουργεί ως delivery κολεγίων χαμηλής στάθμης και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων», άσκησε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και την σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση.

Ο κ. Φίλης επικέντρωσε την κριτική του στο άρθρο 50 για τα πιστοποιητικά κολεγίων, κατηγορώντας προσωπικά την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι ψεύδεται απέναντι στους βουλευτές, ισχυριζόμενη ότι τη ρύθμιση επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Πρόκειται για μια ρύθμιση, που λειτουργεί εις βάρος των δικαιωμάτων των νέων παιδιών και της δημόσιας εκπαίδευσης, την οποία δεν την επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά την επιλέγει και την επιβάλλει η κυβέρνηση, η οποία λειτουργεί ως delivery των κολεγίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

«Είναι έξω από το πλαίσιο των επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα, που έχει αναγνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σέβεται πλήρως την αρμοδιότητα των κρατών-μελών», υπογράμμισε ο κ. Φίλης. Παράλληλα, κάλεσε την κ. Κεραμέως «να καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα με την αιτιολογημένη γνώμη της Κομισιόν, αλλά και την απάντηση του υπουργείου Παιδείας, ώστε να γίνει γνωστό το περιεχόμενο, που κρυφά, ύπουλα και επικίνδυνα διαβουλεύεται πίσω από τις πλάτες της νεολαίας».

«Με το νομοσχέδιο υποβαθμίζονται τα πανεπιστήμια. Στην ουσία, μειώνεται η ήδη προβληματική χρηματοδότησή τους, κλείνουν τμήματα που έπρεπε να ανοίξουν και το σημαντικότερο, αναγνωρίζονται “από το παράθυρο”, τα κολέγια ως ισότιμα με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Ethnos.gr - App Store


Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 70533 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*