ΟΗΕ: Πάνω από 5 εκ. παιδιά εκτοπισμένα εξαιτίας του πολέμου στη Συρία

Ο συριακός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του κατά των φιλοτζιχαντιστών μαχητών

Η κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για τη Συρία φαίνεται ότι ισχύει μόνο στα χαρτιά. Ο συριακός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του κατά των φιλοτζιχαντιστών μαχητών.

Στο Χαλέπι, μετά από αεροπορική επιδρομή, περισσότεροι από 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα σε αυτούς, μικρά παιδιά. Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, οι επιδρομείς δεν είχαν συγκεκριμένο στόχο, απλά έριχναν στον άμαχο πληθυσμό.

Στην επαρχία Ιντλίμπ, η φιλοκυβερνητική συμμαχία, με την υποστήριξη της Ρωσίας, βομβαρδίζει θέσεις τζιχαντιστών. Προσπαθεί να πάρει την κυριαρχία χωριών της περιοχής, όπως το Χαν αλ Σουμπλ και το Μασαράν. Η Μόσχα επιμένει ότι τα ρωσικά μαχητικά στρέφονται αποκλειστικά και μόνο κατά των ανταρτών και όχι κατά του άμαχου πληθυσμού. Οι νεκροί της επαρχίας ξεπερνούν ήδη τους 21. Στη ζώνη αποκλιμάκωσης, οικογένειες προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν, μέσα στη λάσπη και τη βρωμιά, χωρίς νερό, ρεύμα, ζέστη, φάρμακα και τρόφιμα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, 2,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν εκτοπιστεί εντός της Συρίας και άλλα 2,5 εκατομμύρια έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες. Σχολεία έχουν γίνει επανειλημμένα στόχοι επιθέσεων ενώ, σύμφωνα με την έκθεση, τα περισσότερα παιδιά υποφέρουν από ψυχολογικές διαταραχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Ethnos.gr - App Store


Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 70040 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*