Κόντρες στη Βουλή για την αστυνομική βία: «Μπαίνετε στα κέντρα με τα όπλα»

«Σταματήστε να στοχοποιείτε τη νεολαία. Ποιος δίνει το δικαίωμα στην ελληνική αστυνομία να στοχοποιεί τη νεολαία;», κατήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης

Ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Χρήστος Μπουκώρος αντάλλαξαν βαριές κουβέντες με αφορμή τα περιστατικά αστυνομικής βίας που έρχονται στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αναφέρθηκε και σε μία νέα καταγγελία νεαρής κοπέλας, η οποία υποστήριξε πως αστυνομικοί της ζήτησαν να βγάλει το παντελόνι της στη μέση της Πατησίων. «Έχετε ξεκινήσει την επίθεση στην κοινωνία και την κάνετε με αυταρχισμό. Πριν λίγο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια ακόμα καταγγελία. Κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου σε μια νεαρή κοπέλα στην Πατησίων της ζητήθηκε να βγάλει το παντελόνι της στη μέση του δρόμου στην Πατησίων.

Σταματήστε να στοχοποιείτε τη νεολαία. Ποιος δίνει το δικαίωμα στην ελληνική αστυνομία να στοχοποιεί τη νεολαία; Αυτός ο ολισθηρός αυταρχικός κατήφορος είναι επικίνδυνος. Δεν είναι δυνατόν να δίνετε τέτοια δικαιώματα σε κάποιους στην ελληνική αστυνομία, να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο. Να τραβάτε από το αυτί τους μαθητές μέσα από τους κινηματογράφους επειδή βλέπουν την ταινία Τζόκερ. Να μπαίνετε στα κέντρα διασκέδασης με προτεταμένα τα όπλα. Δεν είναι δυνατόν να ταπεινώνετε και να εξευτελίζετε νέους ανθρώπους. Σας καλώ να εγκαταλείψετε αυτόν τον κατήφορο το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Μπουκώρου για fake news και στοχοποίηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ της Ελληνικής Αστυνομίας, απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για επικίνδυνο παιχνίδι να βάζουμε αστυνομικούς που παραβιάζουν την νομιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο για ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ευκαιρία να στοχοποιήσει την αστυνομία: «Βρίσκουν ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσουν την αστυνομία, χρησιμοποιώντας ακόμα και ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις και “fake news”. Μάλιστα, μας λένε ότι κόπτονται για τη νεολαία και γι’ αυτό το κάνουνε.

Η νεολαία, όμως, ψήφισε να βρίσκει τα πανεπιστήμιά της ανοιχτά, να έχει προοπτική και δουλειές και να μην χρειάζεται να μεταναστεύσει για να χτίσει τα όνειρα της αλλά να προκόψει στον τόπο της», ήταν η απάντηση του κ. Θεοχάρη. «Ακούγονται καταγγελίες περί προσπάθειας στοχοποίησης της νεολαίας Τα όποια περιστατικά καταγγέλλονται, ελέγχονται με τις νόμιμες διαδικασίες. Δεν ξέρω αν ευσταθεί το περιστατικό. Εγώ θα καλέσω τον ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να στοχοποιεί την αστυνομία και να μην δημιουργεί εντυπώσεις ότι υπάρχει κράτος αυστηρό και αυταρχικό», αντέτεινε από τη πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος.

Αμέσως μετά μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που τόνισε πως  μετά την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ότι όλα θα εξεταστούν κάποτε δεν αποτελεί απάντηση. Ζούμε στη γη του Κάφκα, η ΝΔ έχει δώσει λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στη νεολαία

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84461 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*