Επέλαση των «σαμαρικών» στο κράτος – Απορίες στο εσωτερικό της ΝΔ

Εντύπωση προκαλεί στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η “επέλαση” των “σαμαρικών” σε κυβέρνηση και κράτος

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η τοποθέτηση προσώπων που έχουν πολιτική αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά, σε θέσεις μεγάλης ευθύνης. Μέσα σε μερικά εικοσιτετράωρα, τοποθετήθηκε στη κυβέρνηση ένας «σαμαρικός» βουλευτής, ο Κώστας Βλάσης -στη θέση του Αντώνη Διαματάρη- και ο στενότερος ίσως συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Δημήτρης Σταμάτης, πρόεδρος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Ταμείων.

Πιθανότατα σε κανέναν δεν θα προκαλούσαν εντύπωση αυτές οι κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν λίγες ημέρες νωρίτερα δεν είχε προηγηθεί η ομιλία του Α. Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ. Όμως τώρα αποτελεί μεγάλο θέμα συζήτησης στα εσωκομματικά πηγαδάκια. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός φροντίζει απλά να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Ορισμένοι άλλοι, κάνουν μερικά βήματα και εμπρός στη σκέψη τους, αναφέροντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει τους «φίλους» του κοντά και τους «εχθρούς» κοντύτερα. Πάντως, θέλω να σας πω ότι οι «καραμανλικοί» αισθάνονται «ριγμένοι», καθώς όπως αναφέρουν ελάχιστοι από αυτούς βρίσκονται στη κυβέρνηση, με τους περισσότερους να έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις προέδρων κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 81585 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*