Διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις για τις εξορύξεις στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά

Στενό πρεσάρισμα αυτή την ώρα στο ξεκίνημα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά. Στην αίθουσα αυτή την στιγμή βρίσκονται δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και άλλων φορέων, όσον αφορά την απόλυση απο εταιρία σεκιούριτι του αεροδρομίου, του περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γκισγκίνη, λλά και τα μέλη της Ανοικτής συνέλευσης κατά των εξορύξεων, για το θέμα των εξορύξεων που θα συζητηθεί, όπως αποφασίστηκε, πρώτο στην ημερήσια διάταξη.

 

Παρόντες στην συνεδρίαση, είναι ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, οι τρεις δήμαρχοι της Κεφαλονιάς ( ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος από τον Δήμο Αργοστολίου), ο κ. Γιώργος Κατσιβέλης από τον Δήμο Ληξουρίου), ο κ. Μάκης Μονοάς Δήμαρχος Σάμης, καθώς και ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας. Παρόντες επίσης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος.

Αυτή την ώρα, τοποθετούνται κάτοικοι και φορείς και απο την Λευκάδα, που έχουν έρθει στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν κατά των εξορύξεων, αλλά και ο Σταύρος Αντύπας από την Κεφαλονιά. «Θέλουμε ένα ΟΧΙ κατά των εξορύξεων ξεκάθαρο και αποτελεσματικό για να φτάσει το μήνυμα από εδώ στην κεντρική εξουσία» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Σταύρου Αντύπα.

Ο Δημήτρης Μαντζουράτος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τονίζει στην τοποθέτησή του: « Λέμε ΟΧΙ στις εξορύξεις στο Ιόνιο και οπουδήποτε τις κάνει το κεφάλαιο για να κερδοφορήσει. Είμαστε ενάντια στις εξορύξεις και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που μιλούν για καθαρή ενέργεια που τουμπάρουν λεφτά στις τσέπες λίγων επιχειρηματιών».

Ο Δήμαρχος Σάμης Μάκης Μονιάς εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους δημάρχους Κεφαλονιάς και Ιθάκης που βρίσκονται στην αίθουσα τόνισε: «Ζητάμε την ακύρωση των ερευνητικών γεωτρήσεων για τις εξορύξεις.

Ολοι γνωρίζουμε τι θα προκύψει αν γίνουν οι καταστροφικές αυτές εξορύξεις στα νησιά μας». Μια από τις ωραιότερες συνεδριάσεις – που ίσως να έχει και ιστορικό χαρακτήρα- χαρακτήρισε την συνεδρίαση η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρα Μπαλού, βλέποντας την μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου στην συνεδρίαση τόσο από την Κεφαλονιά όσο και από την Λευκάδα.

 

Διαμαρτυρία στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε από INKEFALONIA.GR στις Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Συνεδρίαση Περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε από INKEFALONIA.GR στις Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Πηγή: www.inkefalonia.gr

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8893 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*