Χωρίς θριαμβολογίες ο τουρκικός Τύπος για την συμφωνία του Σότσι

Χωρίς θριαμβολογίες ο τουρκικός Τύπος υποδέχεται ως θετική τη συμφωνία του Σότσι, αναγνωρίζοντας ως ένα καλό αποτέλεσμα το τέλος των Κούρδων στη βόρεια Συρία. 

Ο μόνος που θριαμβολογεί βέβαια είναι ο σύμβουλος επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως «διπλωματική επιτυχία χάρη στην ισχυρή ηγετική προσωπικότητα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν».

Τι αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου:

Σαμπάχ

Ο διάδρομος της τρομοκρατίας θάφτηκε στην ιστορία

Τουρκιγέ

Τελεία στο Σότσι

Τζουμχουριέτ

Δίπλα δίπλα με τον Άσαντ

Γενί Σαφάκ

Συμφωνία Σότσι – Θα σώσει το πρόβλημα των συνόρων

Ακσάμ

Και η Ρωσία θα διώξει τους τρομοκράτες

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σχολιάζει ότι το σχέδιο των Κούρδων μαχητών για δημιουργία κράτους είναι παρελθόν κι αυτό «χάρη στην ισχυρή ηγετική προσωπικότητα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν», όπως αναφέρει στο λογαριασμό του στο twitter. «Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας κατέληξε να συνεργαστούμε με φιλικές και συμμαχικές χώρες», έγραψε.

Από την πλευρά του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει ανάγκη πλέον για νέα επιχείρηση πέραν των 30 χλμ. στη βόρεια Συρία.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την περιοχή των 120 χλμ., αναφέροντας πως στο τέλος της εκπνοής των 120 ωρών οι ΗΠΑ τους ανακοίνωσαν ότι έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση του ΡΚΚ από την περιοχή.

Η νέα διορία της συμφωνίας Τουρκίας – ΗΠΑ λήγει την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 18.00 (εθνική γιορτή για την Τουρκία – ημέρα ίδρυσης του τουρκικού κράτους).

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76439 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*