Η αντίδραση Αυγενάκη για τα επεισόδια στο Ολυμπιακός – Μπάγερν

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο-δήλωση για τα αποτρόπαια επεισόδια που έγιναν στον αγώνα νέων του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου, όμως, όπως τονίζει η επίσημη ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού -που χαρακτηρίζει τα επεισόδια πρωτοφανή- προχώρησε άμεσα σε διάφορες ενέργειες σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η βία στα γήπεδα έκανε εκ νέου την εμφάνισή της.

Ο υφυπουργός είχε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛ.ΑΣ. και τη ΔΕΑΒ κι είχε επικοινωνία με στελέχη της UEFA αλλά και με τον αθλητικό εισαγγελέα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου από τη ΓΓΑ αναφέρει τα εξής: «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αμέσως μετά από τα πρωτοφανή επεισόδια, που συνέβησαν το απόγευμα στον αγώνα Ολυμπιακός – Μπάγερν για το Youth League της UEFA και τα οποία δυσφημούν την Ελλάδα διεθνώς, προχώρησε άμεσα σε:

  • συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η βία στα γήπεδα έκανε εκ νέου την εμφάνισή της.
  • επικοινωνία με στελέχη της UEFA, καθώς και με τον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με τον οποίο προγραμματίστηκε συνάντηση αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι.
  • συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ, κ Αχιλλέα Τσιχτή. 

Τέλος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4326/2015, εξετάζονται και τα δύο περιστατικά «φραστικής βίας», τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76438 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*