Τσαβούσογλου: Θα ενημερώσουμε όλες τις πλευρές για την επιχείρηση στη Συρία

«Έχουμε λάβει την απόφασή σας για την επιχείρηση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε ότι η Άγκυρα θα ενημερώσει όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες και τον ΟΗΕ σχετικά με την επέμβαση.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σε συνέντευξη τύπου στην Αλγερία, όπου βρίσκεται, αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τραμπ και διευκρίνισε ότι «όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι θα αποσυρθούν από την περιοχή και επιθυμούν να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις. Μόλις είδαμε ότι αυτή ήταν μια διαδικασία που έπαιρνε χρόνο, ο πρόεδρος μας είπε στον Τραμπ ‘δεν μπορούμε είμαστε αποτελεσματικοί. Εσείς συνεχίστε να παρέχετε στήριξη κι εμείς θα ξεκινήσουμε την επιχείρηση. Αυτό είναι ένα δικαίωμά μας που μας το διασφαλίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Άρα την επιχείρησή μας, θα την πραγματοποιήσουμε σε αυτό το πλαίσιο», ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι «στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα ενημερώσουμε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΕ. Θα είναι μια σημαντική επιχείρηση για την περιοχή. Θα καταστήσει δυνατή την επιστροφή των προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία και στην περιοχή», ανέφερε.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 52860 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*