Πέτρος Τατσόπουλος: «Τον χειρούργησα πριν καν τελειώσει η νάρκωση» τονίζει ο γιατρός του (vid)

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, εκτός μηχανικής υποστήριξης αλλά και με καλή λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού

Ο πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, που ένιωσε δυσφορία στον αέρα πρωινής εκπομπής του ALPHA, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιπποκράτειου, αλλά εκτός μηχανικής υποστήριξης, εξέλιξη σημαντική και ενθαρρυντική για την κατάσταση της υγείας του.

Ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Λυμπεριάδης, είναι ο ήρωας-γιατρός που έσωσε τη ζωή του 59χρονου συγγραφέα και το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο». Οι περιγραφές του στην Τατιάνα Στεφανίδου για τα κρίσιμα πρώτα λεπτά και τις ώρες αγωνίας που ακολούθησαν, πραγματικά συγκλονίζουν.

«Έφτασε στους καρδιολόγους γιατί στην αρχή νομίζανε ότι είχε έμφραγμα και τον πήγαν τρέχοντας στο αιμοδυναμικό. Οι καρδιολόγοι μόλις τον έβαλαν στο τραπέζι, ο κύριος Τατσόπουλος άρχισε να έχει δύσπνοια έντονη και με το που ξεκίνησαν και έβαλαν την πρώτη έγχυση φαρμάκου για να κάνουν στεφανιογραφία κατάλαβαν πως κάτι άλλο συμβαίνει και χτύπησαν σε εμάς. Δεχθήκαμε την κλήση και αμέσως κατέβηκα κάτω. Έδωσα εντολή να τον μεταφέρουν στο χειρουργείο. Δεν είχαμε καθόλου χρόνο. Θα πέθαινε», αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Λυμπεριάδης. 

«Ο αναισθησιολόγος τον διασωλήνωσε στον δρόμο για να μην μας πεθάνει και όταν οι φορείς τον έβαλαν στο χειρουργικό τραπέζι σχεδόν η πίεση είχε πέσει στο μηδέν. Τον άνοιξα πριν καν τελειώσει η νάρκωση. Η πίεση είχε κατέβει γιατί είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει με αίμα η περικαρδιακή κοιλότητα», συμπλήρωσε.   

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76796 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*