Ένας 15χρονος μαθητής ύψωσε την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο (vid)

Πρόκειται για μαθητή από το Κιλκίς που βρέθηκε στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα

Το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα επανέφερε 15χρονος μαθητής από το Κιλκίς που επισκέφθηκε το Βρετανικό Μουσείο και δεν δίστασε να υψώσει την ελληνική σημαία στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα. Ο ίδιος μιλώντας στο Open TV εξήγησε ότι με αυτή την κίνηση ήθελε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. 

«Αυτή είναι η σημαία που σηκώθηκε από τα δικά μου χέρια μέσα στο Βρετανικό μουσείο» εξηγεί ο Μιλτιάδης Αθανασιάδης μιλώντας στην κάμερα του Open TV. O 15χρονος επισκέφθηκε το μουσείο πριν από λίγες μέρες με τη μητέρα του και τον μικρό του αδελφό. Μόλις έφτασε μπροστά από τα γλυπτά συγκινημένος ύψωσε την ελληνική σημαία.

«Ένιωσα κυρίως την ανάγκη να δείξω και σε όλους όσους βρίσκονταν εκεί ότι τα μάρμαρα είναι και θα παραμείνουν δικά μας. Θα ήθελα να φανεί σε όλους ανεξαρτήτως εθνικότητας αυτή η περηφάνεια που νιώθουμε εμείς οι Έλληνες και ότι δεν ξεχνάμε ποτέ την ιστορία μας» προσθέτει. Την κίνησή του απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός των συγγενών του αλλά και των δεκάδων τουριστών. «Εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί άνθρωποι διάφορων εθνικοτήτων και κάποιοι φωτογράφιζαν αυτό που έκανα» συμπλήρωσε. 

Περήφανος για την κίνηση του γιου του νιώθει και ο πατέρας του. «Μπαμπά θέλω να μου φέρεις μία ελληνική σημαία μου είπε την προηγούμενη μέρα. Του είπα μπράβο που το σκέφτηκες και ότι και αν γίνει τη σημαία θα τη σηκώσεις» τόνισε στην κάμερα του Open TV.

 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76649 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*