Σκέψη για εγκατάσταση των προσφύγων σε πτέρυγα του «Αμαλία Φλέμινγκ»

Τις τελευταίες ημέρες τεχνικά κλιμάκια και άλλοι φορείς επισκέπτονται το νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν και κατά πόσον η συγκεκριμένη πτέρυγα μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες

Το ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στην ανενεργή πτέρυγα «Μπόμπολα» του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ εξετάζει η κυβέρνηση. Τις τελευταίες ημέρες τεχνικά κλιμάκια και άλλοι φορείς επισκέπτονται το νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν και κατά πόσον η συγκεκριμένη πτέρυγα μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, ωστόσο, το σενάριο εξετάζεται πολύ σοβαρά και τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί η τελική απόφαση.

Η πτέρυγα «Μπόμπολα» είναι κλειστή από το 2013 στο πλαίσιο μείωσης κόστους που έγινε εκείνη την περίοδο στα νοσοκομεία και η προηγούμενη διοίκηση εξέταζε το ενδεχόμενο να την θέσει σε λειτουργία για «one day clinic», ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προχώρησε. Πλέον με τις ανάγκες που υπάρχουν στο θέμα του προσφυγικού και με την κυβέρνηση να ψάχνει χώρους για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, η περίπτωση της συγκεκριμένης πτέρυγας του «Αμαλία Φλέμινγκ» θεωρείται ως μία σοβαρή λύση.

Μόρια: Ξεπέρασαν τους 13.000 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες

Και επίσημα πλέον ξεπέρασαν τους 13.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν μέσα και έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Με όσους αποβιβάσθηκαν στη Λέσβο και τη σημερινή ημέρα ο αριθμός τους έφτασε επισήμως τους 13.198. 

Την ίδια στιγμή με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές, με τη συντριπτική πλειοψηφία να καταφθάνει στο νησί της Λέσβου. Ειδικότερα, συνολικά 703 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθούν πλήρως τα στατιστικά των τελευταίων χρόνων ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας με τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ιδίως προς τη Λέσβο. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στο νησί πέρασαν 335 άτομα, 177 την Τετάρτη και 191 την Πέμπτη.

Για την ερχόμενη Κυριακή έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση 570 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μέσω Πειραιά θα μεταφερθούν σε δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου ο αριθμός όσων μένουν στο ΚΥΤ της Μόριας αυξήθηκε κατά 140% (από 5.500 σε 13.200). Το ίδιο διάστημα, αναχώρησαν από τη Λέσβο 4.000 άτομα για δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76637 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*