Όλα εξαρτώνται από την ΕΕ, λέει ο Τζόνσον για το Brexit

«Αβέβαιο» χαρακτήρισε ο Μπόρις Τζόνσον το κατά πόσο η Βρετανία θα φύγει με μια συμφωνία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου σε συνέντευξή του στο BBC από το Μπιαρίτς και τη σύνοδο του G7.
 
Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο Sky News από το γαλλικό θέρετρο, ο Βρετανός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι πιθανότητες για μια συμφωνία «βελτιώνονται», μιλώντας για «εύλογη πιθανότητα» συμφωνίας.
 
Όπως είπε και στα δύο τηλεοπτικά δίκτυα, μετά από τις επαφές του με τους Ευρωπαίους ηγέτες μέσα στην εβδομάδα θεωρεί ότι έχουν συνειδητοποιήσει καλύτερα τους βρετανικούς προβληματισμούς για το backstop.
 
«Όλα εξαρτώνται από τους φίλους και εταίρους της ΕΕ», είπε ο κ. Τζόνσον και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να γίνουν οι προετοιμασίες για ένα no deal.
 
Την Κυριακή συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους, τού μετέφερε το πάγιο μήνυμα ότι η Βρετανία θα φύγει οπωσδήποτε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι προτίμησή του είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία.
 
Ο κ. Τουσκ από την πλευρά του είπε στον κ. Τζόνσον ότι οποιαδήποτε εναλλακτική του backstop διευθέτηση θα πρέπει να είναι «ρεαλιστική» και «άμεσα λειτουργική».
 
Ερωτηθείς ο Βρετανός πρωθυπουργός για πιθανές ελλείψεις σε τρόφιμα σε περίπτωση ενός μη συντεταγμένου Brexit, σημείωσε ότι αν και εξαιρετικά απίθανο, δε θα ήθελε να αποκλείσει την πιθανότητα απρόσμενων δυσκολιών. Εγγυήθηκε δε ότι δε θα υπάρξουν ελλείψεις σε φάρμακα.
 
Οπω σχολίασε, «μπορούμε εύκολα να ανταπεξέλθουμε σε ένα no deal στο Brexit».
 
Ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι σε περίπτωση no deal η Βρετανία θα κρατούσε ένα «πολύ σημαντικό» μέρος των 39 δισεκατομμυρίων λιρών του κόστους του διαζυγίου που είχε διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους η Τερέζα Μέι.

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80351 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*