Πυρκαγιές: Δύο κρίσιμα μέτωπα σε Αρχαία Ολυμπία και Φθιώτιδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο χωριό Βαραδαλή του δήμου Δομοκού, στη Φθιώτιδα. Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα πλησίον δασικής περιοχής με πουρνάρια και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.
 
Δέκα οχήματα της πυροσβεστικής με 23 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη τύπου PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και λίγο αργότερα άλλα δύο Καναντέρ ρίχτηκαν στη μάχη για να μπορέσουν να περιορίσουν τα μέτωπα.
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή η μάχη είναι κρίσιμη, καθώς οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν τόσο στις επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς. Ωστόσο ήδη οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται και με άλλες δυνάμεις από γειτονικούς νομούς της Θεσσαλίας.
 
Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χωριά Μαντασιά. Στην περιοχή του χωριού Μαντασιά Δομοκού η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και το Δομοκό, τόσο επίγειες όσο και εναέριες και την πρόλαβαν πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση.

Παράλληλα ενισχύθηκαν οι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που καίει στην περιοχή Λούβρο, στην Αρχαία Ολυμπία, ανάμεσα στα χωριά Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος , 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Την ίδια στιγμή πυρκαγιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα κοντά στο Γερμανικό Νεκροταφείο στον Διόνυσο. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και εθελοντές . 

Ταυτόχρονα υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία είχε εκδηλωθεί σε ξερά χόρτα στην περιοχή Νέας Ζωής Ασπροπύργου.

Πηγή: Skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84457 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*