Ένωση ξενοδόχων Λευκάδας:”Απαραίτητη η συναίνεση στο νέο αυτοδιοικητικό σχήμα.”

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεδομένου ότι ο τουρισμός παράγει το 25% του ΑΕΠ της χώρας και αποτέλεσε τον βασικό μοχλό μείωσης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών όπως επίσης ότι η συνεισφορά του τομέα στο περιφερειακό ΑΕΠ των Ιονίων Νήσων έφτασε στο 72% είναι κοινώς αντιληπτό η σημασία της ψήφου μας στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των Περιφερειακών.

Ο Τουρισμός βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των προορισμών και παράλληλα υπογραμμίζεται έτσι η τεράστια εξάρτησή τους από αυτόν και η μεγάλη διάχυση ωφελειών του στην οικονομία.

Συνεπώς , η αυτοδιοικητική αρχή που θα εκλέξουμε θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι θα είναι αυτή που θα έχει τις καλύτερες δυνατότητες συναίνεσης εφόσον γνωρίζουμε ότι με το σύστημα της απλής αναλογικής η συν-ενόηση είναι μονόδρομος και δια μέσου αυτής οι υποδομές του Δήμου και της Περιφέρειας θα βοηθήσουν τον δικό μας αγώνα για πιο ανταγωνιστικό προϊόν στον Τουρισμό.

Θέλουμε υπεύθυνη και ουσιαστικά προοδευτική ατζέντα για τον ξενοδοχειακό κλάδο και θα την απαιτήσουμε δυναμικά με δεδομένο ότι είμαστε ο στυλοβάτης της οικονομίας τα 10 τελευταία δύσκολα χρόνια.

Σκεφτόμαστε με στέρεα λογική και όχι αυθαίρετα ή παρορμητικά και παρακαλώ προσθέστε στην κριτική σας αναθύμηση την τελευταία δύσκολη δεκαετία.
Ευχαριστώ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΕΡΜΟΣ

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8903 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*