Τσίπρας:Είναι πολιτικό όπλο η κλεμμένη φωτογραφία από τις διακοπές μου;vid

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο τοξικό κλίμα στην πολιτική αντιπαράθεση, την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατέρα του αλλά και τις οικογενειακές διακοπές του τον Αύγουστο του 2018.

«Όλος ο ελληνικός λαός είδε και κατάλαβε την ένδεια των επιχειρημάτων της ΝΔ που έφτασε στο τραγικό σημείο να διαδίδει ψευδείς και συκοφαντικές κριτικές για έναν άνθρωπο που δεν είναι στη ζωή και δεν είχε μια δημόσια παρουσία για να μπορεί να κρίνει ο πολίτης τη ζωή του αντικειμενικά και την περπατησιά του και τα πεπραγμένα μου. Βρίσκομαι εγώ στη θέση να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και όχι αυτός που καταγγέλλει», είπε σε συνέντευξη του στο Contra ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: « Δεν έχει ξανασυμβεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, είναι χαρακτηριστικό της αδυναμίας να ορθώσει ένα πολιτικό επιχείρημα και καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους. Δεν έχει πάτο αυτή η πορεία. Στο κανάλι σας έγινε κιόλας το περιστατικό με τον κ. Κεφαλογιάννη. Προκειμένου να αποδείξει ότι ο κ. Πολάκης είναι αήθης, αποκάλυψε ότι ο ίδιος τελικά έχει πρόβλημα ήθους και όχι ο Πολάκης».

Παράλληλα αναρωτήθηκε αν το «μεγάλο πολιτικό όπλο» στα φαρέτρα των πολιτικών αντιπάλων του «είναι η κλεμμένη φωτογραφία από τις διακοπές μου τον Δεκαπενταύγουστο». «Πράγματι πρέπει να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Τι θέλαν να δείξουν; Ότι όλοι το ίδιο είμαστε. Μπορεί να κάνουμε διακοπές στη βίλα μας στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο αλλά και εσύ κάνεις διακοπές σε κότερο. Η ζωή μου είναι διάφανη, δε χρειάζονται φωτογραφίες. Δε θέλω να το παρακάμψω αυτό το κομμάτι. Έχω επιλέξει ζωή για μένα και την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Σε νοίκι ζω στην Κυψέλη. Αυτή η αθλιότητα όπως και η αθλιότητα με τον πατέρα μου θα τους γυρίσει μπούμερανγκ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τα ΜΜΕ. «Χαρακτήρισα αυτό το φαινόμενο που συμβαίνει στη χώρα με τη συσσώρευση τόσο μεγάλου αριθμού μέσω ενημέρωσης δύναμη πυρός εναντίον της κυβέρνησης. Θέλουν να στρέψουν εναντίον μου το μοναδικό όπλο που έχω εγώ, τον κόσμο. Δε θα ξεχάσει ο ελληνικός λαός τον τρόπο που τα ΜΜΕ λοιδορούσαν όσους διαφωνούσαν και διαδήλωναν αλλά και την καθημερινή πλύση εγκεφάλου. Σε όλους αυτούς ήρθε να προστεθεί και ο στενός φίλος, κουμπάρος του κ Μητσοτάκη, ο κ. Μαρινάκης που αγόρασε έναν εκδοτικό οίκο και τον μετέτρεψε σε όργανο του κ. Μητσοτάκη, σε κίτρινο τύπο με ψεύτικα πρωτοσέλιδα και ψεύτικες ειδήσεις», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας 

Ωστόσο, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ασκεί πιέσεις σε όσα μέσα δεν είναι στην ίδια κατεύθυνση. «Την ίδια στιγμή που κάνουν αυτά με αποκαλούν Μαδούρο! Αυτή η τακτική όμως έχει έναν κίνδυνο, το πειραματόζωο να αντιδράσει ανάποδα. Όταν ξεπερνάς τα όρια και γίνεται εμφανής ο τρόπος που πας να χειραγωγήσεις και να καθοδηγήσεις τις μάζες… έτσι έγινε και το 2015», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Για τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και τα ψηφίζει ο πρόεδρος της ΝΔ ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «δεν τα πιστεύει». «Δεν τα πιστεύει, αναγκάζεται να τα ψηφίσει διότι αντιλαμβάνομαι ότι αν δε τα ψήφιζε θα είχε τεράστιο πρόβλημα όχι απλά να φτάσει στην κάλπη αλλά και να κυκλοφορήσει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, γιατί είναι άνθρωποι και αυτοί, δεν είναι η ελίτ στις οποίες αναφέρεται, είναι λαϊκός κόσμος. Αναγκάζεται να τα ψηφίσει όπως αναγκάστηκε να ψηφίσει ένα προς ένα όλα τα μέτρα ελάφρυνσης που φέραμε από τη ΔΕΘ και μετά. Όταν μας έλεγε ότι «δε θα τα εφαρμόσετε». Γιατί όλες του οι προβλέψεις είχαν διαψευστεί το προηγούμενο διάστημα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

«Σταθερή αναντιστοιχία στις δημοσκοπήσεις»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές που εμφάνιζαν τη ΝΔ να προηγείται με 15 μονάδες διαφορά. «Υπάρχει μία αναντιστοιχία των δημοσκοπικών μετρήσεων με την εικόνα και τον σφυγμό που επικρατεί μέσα στην πραγματική ζωή και την πραγματική κοινωνία και δεν θα είναι η πρώτη φορά εάν αυτό επαληθευτεί και στην κάλπη αυτή η αναντιστοιχία, που το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Το έχουμε δει και τον Μάη του 2014, στις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές, και τον Γενάρη του 2015 και τον Σεπτέμβρη του 2015, κυρίως όμως εκεί που το τερματίσανε ήταν το δημοψήφισμα τον Ιούλη του 2015, όπου δίναν 5 μονάδες μπροστά το ΝΑΙ και βγήκε με 22 το ΟΧΙ. Συνεπώς υπάρχει μία σταθερή αναντιστοιχία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε ό,τι με αφορά, εγώ έχω συνηθίσει να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη. Και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η αίσθηση που έχουν οι πολίτες και το κλίμα το οποίο εισπράττω εγώ τις τελευταίες ημέρες στην πραγματική δημοσκόπηση για έναν πολιτικό που είναι η άμεση επαφή του με τον πολίτη μέσα στον κόσμο», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Αστεία ρελάνς» η τροπολογία της ΝΔ για τη μη μείωση του αφορολογήτου

   
«Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης και ο συνταξιούχος πρέπει να ξέρει πως η σύνταξη του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει την Κυριακή και θα βάλει στην κάλπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε και την προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη ξεχωριστά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, είπε ότι είναι κρίσιμη, διότι, πλέον, έχουν πέσει οι μάσκες, έχουν φανερωθεί τα προγράμματα και τα σχέδια των πολιτικών δυνάμεων και αν υπάρξει μια αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών ελάφρυνσης και στήριξης των πολλών, αυτή θα δώσει και το έναυσμα στους σκληρούς Ευρωπαίους που καιροφυλακτούν να βάλουν ζητήματα και για τα μέτρα του 2019 και του 2020.

Σημείωσε ότι υπήρξαν ήδη δυνάμεις της νεοφιλελεύθερης εμμονής στη λιτότητα, δυνάμεις της δεξιάς στην Ευρώπη που καιροφυλακτούν και αν δεν ήταν οι ευρωεκλογές θα είχαν βγει ήδη.

«Δεν βγήκαν για να μην μας δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη», είπε και τόνισε πως «εάν οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στην κάλπη δεν είναι συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ , που έρχεται να δώσει αυτές τις ανάσες κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης, τότε θα έχει ευθύνη και ο πολίτης για την επόμενη μέρα».

«Εάν αποδοκιμαστεί το σχέδιο που κατέθεσα στον ελληνικό λαό αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα άλλο σχέδιο στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη- και δεν είναι τυχαία αυτά που του ξέφυγαν-για να καταργήσει τε μέτρα ελάφρυνσης, λέγοντας ότι έχει και τη λαϊκή στήριξη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «δεν θα επέλεγε ποτέ να δώσει 13η σύνταξη στους συνταξιούχους, γιατί έχει την ίδια άποψη που είχαν οι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, οι οποίοι το πρώτο πράγμα που έκαναν με το που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν να πετσοκόψουν τις συντάξεις, φυσικά με την ανοχή και τη συνδρομή της τότε κυβέρνησης, περίπου κατά 40%. Μην το ξεχνάμε αυτό. Έντεκα διαφορετικές περικοπές συντάξεων είχαμε από το 2010 μέχρι το 2014».

Χαρακτήρισε «αστεία ρελάνς» την τροπολογία της Ν.Δ για τη μη μείωση του αφορολογήτου, λέγοντας πως «είναι σαν να πάω να διαρρήξω μια πόρτα που είναι ανοιχτή» και δήλωσε: «Εγώ θα αποφασίσω πότε θα ψηφιστεί η μη μείωση του αφορολογήτου, όχι ο κ. Μητσοτάκης».
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «λεηλάτησαν την οικονομία και την κοινωνία και δεν έφεραν πλεόνασμα γιατί είχαν ρεμούλα και διαπλοκή, δεν επικέντρωσαν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και άφησαν ανεξέλεγκτη την αγορά εργασίας και δεν είχαμε μείωση της ανεργίας».

«Δεν υπήρχε σάλιο στα δημόσια ταμεία»

Όταν ο ίδιος ανέλαβε πρωθυπουργός είπε ότι «δεν υπήρχε σάλιο στα δημόσια ταμεία», διότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν σχεδιάσει την «αριστερή παρένθεση» και άδειασαν τα αποθεματικά.
Για τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Κέρδισα κύρος και αξιοπιστία. Ποτέ δεν έγινα το αγαπημένο παιδί των Βρυξελλών. Κατέκτησα σημαντικούς φίλους και στη δεξιά και σημαντικές συμμαχίες στις προοδευτικές δυνάμεις».

Επανέλαβε ότι επιλογή του είναι η εξάντληση της τετραετίας και σημείωσε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα είναι καθοριστικό για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, γιατί είναι, ούτως ή άλλως, πολύ κοντά.

Σε ερώτηση με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί για να φτιάξει κυβέρνηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές ο κ. Τσίπρας απάντησε πως με το ισχύον εκλογικό σύστημα το πρώτο κόμμα δεν θα χρειαστεί πολλούς βουλευτές για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τα περί «νοθείας» στις ευρωεκλογές, που είπε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως την εικόνα του ρεύματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την έχουν και στο επιτελείο της Ν.Δ. και ψάχνουν να βρουν από τώρα τις αιτίες και τις δικαιολογίες. «Ήταν μεγάλη η ανοησία αυτό που έκανε ο κ. Αυγενάκης. Το κατάλαβε ο κ. Μητσοτάκης και τον άδειασε την επόμενη μέρα. Με τους θεσμούς δεν πρέπει να παίζουμε», παρατήρησε.

Πηγή: skai.gr

About Ομάδα Σύνταξης 63144 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*