‘Ήπειρος ‘Ολον”: Ο συνδυασμός που εκφράζει την προοπτική για την ανάπτυξη της Ηπείρου- Της Χριστίνας Συγκούνα

Γράφει η Χριστίνα Συγκούνα
Επιχειρηματίας
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Π.Ε. Πρέβεζας

Ο ”Ήπειρος Όλον”, ο συνδυασμός μας για την Περιφέρεια της Ηπείρου, στις επόμενες περιφερειακές εκλογές με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Δημητρίου, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και πετυχημένο επιχειρηματία, δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να εκφραστούν οι ενεργές δυνάμεις όλων των Ηπειρωτών, που επιδιώκουν την ανατροπή της υστέρησης στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή μας, ώστε να συμβάλουν στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη δυναμική ανασυγκρότηση και πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας.
Συνθέτουμε το νέο και καινοτόμο, με την εμπειρία μας έχοντας στόχο να πετύχουμε την ισόρροπη ανάπτυξη και βελτίωση και των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου και της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, την δημιουργία προϋποθέσεων για ποιότητα της ζωής τους και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στοχεύουμε στη ριζική αναμόρφωση της δομής και οργάνωσης της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους Ηπειρώτες και των πιό απόμακρων περιοχών.

Πιστεύουμε στη συνεργασία μεταξύ όλων των δυνάμεων που θέλουν να προσφέρουν για το κοινό καλό της Ηπείρου και επιζητούμε τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στηρίζοντας τις συλλογικές δράσεις, το πνεύμα εθελοντισμού και τη δημόσια λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής.

Δίνουμε έμφαση στην προετοιμασία μελετών για την ωρίμανση έργων, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να καλύψουμε το κενό υποδομών στην περιοχή μας. Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων και εύρεσης νέων πόρων (διαγωνιστικές διαδικασίες ανάθεσης έργων, ανακύκλωση και μείωση διακίνησης απορριμμάτων, ενεργειακή εξοικονόμηση και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

Επιδιώκουμε την περαιτέρω εξωστρέφεια του Ηπείρου μέσα από την προβολή της περιοχής μας και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της (πρωτογενής τομέας, βιομηχανία, τουρισμός και παραθερισμός, γεωγραφική θέση και οδικές αρτηρίες), για την ενεργή υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, για την ανάπτυξη των θέσεων εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον. Στηρίζουμε την κοινωνική οικονομία και αλληλεγγύη.

Επιλογή μας είναι, μια Ήπειρος ανοικτή και φιλόξενη για όλους!

Μια περιφέρεια που δίνει ευκαιρίες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, σε όλους τους Δήμους, σε όλους τους Ηπειρώτες, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και περιορισμούς.
Ξεπερνάμε τις διαχωριστικές γραμμές του χθες. Προχωράμε μπροστά με ένα κοινό όραμα για μια καλύτερη Περιφέρεια.

Προτεραιότητά μας είναι να διαμορφώσουμε ανθρώπινες συνθήκες για όλους τους Ηπειρώτες με έμφαση στη νέα γενιά, τους νέους γονείς και όλους όσοι θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στην περιοχή μας. Προτεραιότητα μας είναι η Ανάπτυξη της Περιοχής μας, η δημιουργία μέσω της Ανάπτυξης θέσεων εργασίας, για να σταματήσει η μετανάστευση, να σταματήσει η αιμορραγία του ξενιτεμού, για να είναι οι Ηπειρώτες διαχειριστές του τόπου μας.

Το μέλλον μας ανήκει! Είναι ευθύνη μας να το οραματιστούμε μέσα από την ανανέωση και την επιλογή των ανθρώπων που έχουν τη γνώση, την εμπειρία, την ανιδιοτέλεια και πρωτίστως την επιθυμία και τη διάθεση να προσφέρουν και να τα καταφέρουν.

Ο συνδυασμός μας, με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου, είναι ο συνδυασμός που εκφράζει την προοπτική για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Έχουμε θέληση, έχουμε δύναμη, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε όραμα. Θα το αποδείξουμε με την στήριξη όλων των Ηπειρωτών, ανεξάρτητα ιδεολογικών και πολιτικών πιστεύω.
Ήπειρος Όλον, Ήπειρος τα πάντα, Ήπειρος το σύνολο, Ήπειρος η ολότητα. Αυτό είναι το πιστεύω του συνδυασμό μας ”Ήπειρος Όλον”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*