Τη Δευτέρα το εφετείο για τη καθαρίστρια, μητέρα 13 παιδιών που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου εκδικάζεται από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η υπόθεση της πολύτεκνης καθαρίστριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που κατάγεται από χωριό της Πρέβεζας, η οποία είχε πλαστογραφήσει στο απολυτήριο Δημοτικού την ημερομηνία.

Το Εφετείο είχε αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω δικονομικού κωλύματος ως προς τη σύνθεση του δικαστηρίου, παρά το αίτημα του συνηγόρου της κατηγορουμένης, Βασίλη Καραβίδα, να γίνει η δίκη.

Το δικαστήριο πρωτοδίκως θυμίζουμε  είχε κρίνει ένοχη την 50χρονη μητέρα 13 παιδιών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος και της επέβαλε συνολικά ποινή φυλάκισης 8 ετών. Η πρωτόδικη ποινή, λόγω άσκησης έφεσης, έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και η καθαρίστρια δεν πέρασε την είσοδο της φυλακής.
Όταν το θέμα δε είχε αναδειχθεί από το PrevezaToday υπήρχε μαζική κινητοποίηση υποστήριξης της από φορείς, συλλόγους και οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*