Πάυλος Δάγλας στον Prisma 91,6: “Με την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ λύνεται για τις επόμενες γενιές το θέμα ύδρευσης στο Μεγανήσι.”

Μοιραστείτε το:

Ο δήμαρχος Μεγανησίου και εκ νέου υποψήφιος Παύλος Δάγλας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για την ένταξη έργων ύδρευσης του δήμου Μεγανησίου στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 2.440.000 ευρώ.

Ο κύριος Δάγλας ανέφερε ότι αναμένεται το ΦΕΚ τελικής αδειοδότησης, κάνοντας λόγο για ένα ιστορικό αποτέλεσμα σχετικά με το ΕΣΠΑ, ενός έργου 2 εκατομμυρίων ευρώ, για αλλαγή δικτύων ύδρευσης εσωτερικά του νησιού, αλλά και τον κεντρικό αγωγό εξωτερικά από την πηγή της Βαυκερής.

“Για τη δημοτική αρχή η ύδρευση είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, ιδιαίτερα για το Μεγανήσι που είναι ένα μικρό νησί.

Έχουμε κάνει την προγραμματική σύμβαση με το δήμο Λευκάδας, οργανώσαμε πολλά πράγματα στο νησί, σχετικά με τους χώρους αποθήκευσης νερού αντλιών και δεξαμενών, αντικαταστήσαμε παλιά δίκτυα ύδρευσης, δημιουργήσαμε νέα αντλιοστάσια, καθώς και πολλές άλλες δράσεις στο κομμάτι της ύδρευσης.

Πράγματι πλέον με την ένταξη των δικτύων στο ΕΣΠΑ, λύθηκε οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης στο νησί για τις επόμενες γενιές κάτι που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία.”

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να δημοπρατηθεί από το δήμο Λευκάδας, γιατί έχει διαχειριστική επάρκεια, “ήδη έχουμε κάνει προγραμματική σύμβαση και όποτε υπάρξει ανάδοχος υπογράφεται η σύμβαση, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες δημοπρατήσεων και υπογραφή συμβάσεων και στη συνέχεια ξεκινάει το έργο.”

Σχολιάζοντας το πρόσφατο δελτίο τύπου της κυρίας Καββαδά σχετικά με τις επιδόσεις της δημοτικής αρχής, ο κύριος Δάγλας ανέφερε ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι κρίσιμος και για εμάς είναι χρόνος δουλειάς.

“Εμένα ποτέ δεν μου άρεσε η πολιτική καφενείου. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε αυτό των απορριμμάτων, άμεσα θα έχουμε εξελίξεις για αυτό το θέμα καθώς ξεκινά η αποκατάσταση του παλιού ΧΥΤΑ, η εταιρία μέχρι το τέλος Ιουνίου ζήτησε και πήρε παράταση από το δήμο Λευκάδας και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης.

Στις επόμενες ημέρες δημοπρατείται ο εξοπλισμός του ΣΜΑ για την προμήθεια οχημάτων για την μεταφορά των απορριμμάτων μας, ενώ σύντομα θα έχουμε μία οριστική λύση για την διαχείρισή τους η οποία θα αποτελέσει και την οριστική λύση για τα απορρίμματα.

Όλα αυτά γίνονται με πάρα πολύ κόπο, είμαστε ένα πάρα πολύ μικρό νησί, μικρός Δήμος, αυτή τη στιγμή έχω μείνει με δύο διοικητικούς υπαλλήλους, ο ένας έχει αποσπαστεί και η άλλη πολιτεύεται, κάνοντας μία εξαιρετική προσπάθεια με πάρα πολλές δυσκολίες, αν πετύχουμε να έχουμε και το αποτέλεσμα που θέλουμε στη διαχείριση των απορριμμάτων, θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για το νησί μας.”

Σχετικά με τους πολιτικούς αντιπάλους, εμείς δεν θα δώσουμε καμία σημασία απολύτως, δεν θα απαντήσουμε σε καμιά πρόκληση ιδιαίτερα της κυρίας Καββαδά.

“Της εύχομαι καλή επιτυχία με τους φίλους της τους καινούργιους, με αυτούς που τη λοιδορούσαν και έλεγαν χυδαίες εκφράσεις για το πρόσωπό της και τώρα είναι μαζί της.

Εμείς δεν θα απαντήσουμε σε κανένα δημοσίευμα της συγκεκριμένης παράταξης, σεβόμαστε όλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά με τη συγκεκριμένη δεν θα έρθουμε σε καμία αντιπαράθεση όσο και να προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα, εμείς δεν θέλουμε πόλωση, το Μεγανήσι είναι μικρό, έχουμε ένα σοβαρό έργο να παρουσιάσουμε στην κοινωνία σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή.

Έχω μία εξαιρετική Ομάδα Νέων συμβούλων, από τους 20 συμβούλους οι 18 είναι καινούργιοι, έχουμε συνδυασμό Νίκης και προχωράμε μπροστά.

Εμείς θα παρουσιάσουμε το έργο μας, τους συμβούλους μας και πιστεύω ο κόσμος να αποφασίσει για το καλύτερο, σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση με κανέναν.”

Σχολιάζοντας την απλή αναλογική, ο δήμαρχος Μεγανησίου ανέφερε ότι είναι μία πραγματικότητα, θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες, για αυτό το λόγο και εμείς θα κρατήσουμε χαμηλούς τόνους προεκλογικά και θα κινηθούμε με το πρόγραμμά μας, τα στελέχη μας και το έργο που έχουμε επιτελέσει.

Ασφαλώς πρέπει να γίνουν συνεργασίες, είναι τρεις οι συνδυασμοί στο δήμο Μεγανησίου, σίγουρα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ δύων, αν μπορέσουμε και με τους τρεις ακόμα καλύτερα και καταλήξουμε σε κάποιο κοινό πρόγραμμα, εκτιμώντας ότι υπάρχει μία βάση συνεργασίας.

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ