Οργισμένη αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ για τον ανασχηματισμό

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής λίγο μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, που περιελάμβανε δύο τέως στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Χωρίς καν να αναφέρει τα ονόματα των δύο νέων υφυπουργών, κ. Μωραΐτη και Τόλκα, η ανακοίνωση επισημαίνει πως «η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξής μας πέφτει στο κενό» και «εκφυλίζεται σε παράγκα Γ’ Εθνικής».

Η ανακοίνωση στο ίδιο ύφος υπογραμμίζει πως «τίποτα δεν τους σώζει», κλείνοντας με την εξής φράση: «Οσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς, είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας». Στις τελευταίες δύο λέξεις, κρύβεται για την κ. Φώφη Γεννηματά και τους συνεργάτες της όλη η αλήθεια. Σύμφωνα με όσα εκπέμπουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, και οι δύο νέοι υφυπουργοί του Αλέξη Τσίπρα είχαν μπει το τελευταίο διάστημα σε διαδικασία «παζαρέματος» με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για συγκεκριμένες θέσεις. Η μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους οδήγησε στην αποστασιοποίηση και εντέλει στην αλλαγή πολιτικής στέγης, καθώς απεδέχθησαν την ένταξή τους στην κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ο μεν κ. Τόλκας έβλεπε θετικά τη θέση του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία τελικά έλαβε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ εν συνεχεία είχε δει θετικά την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζουν πως μια τέτοια υποψηφιότητα κρίθηκε τελικά ανεπαρκής και για αυτό δεν προχώρησε το σενάριο.

Οσον αφορά την περίπτωση του κ. Μωραΐτη, από το Κίνημα Αλλαγής σημειώνουν πως η μη συμμετοχή του στην Εκτελεστική Γραμματεία ήταν η πρώτη αφορμή για να απομακρυνθεί από το ΚΙΝΑΛ.

Σε κάθε περίπτωση στο Κίνημα Αλλαγής, όπως αποτυπώθηκε και από την πολύ επιθετική ανακοίνωση, όχι μόνο δεν πτοούνται από τη μεταπήδηση στελεχών του κόμματος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα θεωρούν πως τέτοιες πρακτικές «εκθέτουν τους ίδιους, τον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά θα κριθούν από τον λαό».

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 86414 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*