«Ερασιτέχνης και φάλτσος»: To BBC είχε κόψει σε οντισιόν τον Ντέιβιντ Μπόουι

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ντοκιμαντέρ «David Bowie: Finding Fame», που θα μεταδοθεί στις 9 Φεβρουαρίου από το δίκτυο BBC Two. Σε αυτό περιγράφονται άγνωστες στιγμές από την ζωή του βρετανού θρύλου της μουσικής αλλά και ανέκδοτα ντοκουμέντα από τις εμφανίσεις του.

Στα αρχεία του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου βρέθηκε η καταγραφή μιας οντισιόν που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 1965. Τότε, ο 18χρονος Μπόουι έπαιξε  με το συγκρότημά του David Bowie & the Lower Third μπροστά σε μία ομάδα κριτικών που αξιολογούσε  το επίπεδο καλλιτεχνών που μπορούσαν  να φιλοξενηθούν στο βρετανικό ραδιοφωνικό δίκτυο και να έχουν έτσι μια ευκαιρία να γίνουν διάσημοι.

Αφού έπαιξαν τρία κομμάτια (ένα του Μπόουι, μία διασκευή του Τζέιμς Μπράουν και το Chim Chim Cher-ee της Mary Poppins), το συγκρότημα εισέπραξε  ξεκάθαρη άρνηση.

«Μουσικά δεν έχουν ελάττωμα, απλώς δεν υπάρχει τίποτε ενδιαφέρον σε αυτά που κάνουν», έγραφε ένα από τα μέλη του πάνελ του BBC.

Όσο για τον Μπόουι; «Ερασιτέχνης και φάλτσος»,  «ένας τύπος που μιλούσε κόκνεϊ (με προφορά των εργατικών συνοικιών), αλλά όχι αρκετά ξεχωριστός» ήταν η αμείλικτη ετυμηγορία της οντισιόν.

 Βρέθηκε η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Ziggy «Μπόουι» Stardust 

Το 1972, ο Ντέιβιντ Μπόουι παρουσίασε στον κόσμο μία από τις περσόνες του, τον Ziggy Stardust, σε μια περφόρμανς στο show της βρετανικής τηλεόρασης «Lift Off With Ayshea». Το βίντεο εδώ και καιρό θεωρείτο χαμένο, καθώς από ατύχημα οι μαγνητοταινίες του «Lift Off» σβήστηκαν όταν στάλθηκαν για ψηφιοποίηση. Αλλά, προς μεγάλη χαρά όλων, οι αρχειονόμοι μόλις το έφεραν ξανά στην επιφάνεια χάρη σε μια βιντεοσκόπηση του show που ένας θαυμαστής είχε κάνει σπίτι του!

Αν και η βιντεοσκόπηση αυτή έχει φθορές, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασής της ώστε να μπορέσει να γίνει remastering. Και αν προλάβουν, ενδέχεται να ενταχθεί στο ντοκιμαντέρ «David Bowie: Finding Fame». 

Πριν από αυτήν την ανακάλυψη, το πιο παλιό διαθέσιμο βίντεο του Ziggy Stardust ήταν η εμφάνισή του στο «Top of the Tops», έναν μήνα μετά το show «Lift Off».

Στις 11.01.2016, δύο μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ του, ο Ντέϊβιντ Μπόουϊ  πέθανε σε ηλικία 69 ετών, μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

   

 

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 48081 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*