Στάσεις Εργασίας ΕΛΜΕ Λευκάδας

Το προσοντολόγιο δεν θα περάσει!

Στάσεις εργασίας την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη
8.00 – 11.00 (ΕΛΜΕ Λευκάδας) + 11.00 – 14.00 (ΟΛΜΕ)

Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας (8.00 – 11.00 π.μ.) την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου για τη διευκόλυνση όσων συναδέλφων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΛΜΕ την ίδια μέρα, στις 13.00 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Παιδείας, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο σύστημα διορισμών. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την μέρα αυτή από τις 11.00 ως τις 14.00.
Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δημοσιοποιήσει το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση προκειμένου να ψηφιστεί μέσα στις γιορτές ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τον εκπαιδευτικό κόσμο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την καθιέρωση του «προσοντολογίου» επιδιώκει την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από το πτυχίο και την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών ώστε να στραφούν ο ένας απέναντι στον άλλο.

Απαιτούμε:
– Να μην εφαρμοστεί το «προσοντολόγιο».
– Μαζικούς μόνιμους διορισμούς βάσει των μεγάλων αναγκών σε διδακτικό προσωπικό στη δημόσια εκπαίδευση.
– Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων – αναπληρωτών.
– Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2012 επίπεδα.
– 20 μαθητές στα τμήματα γενικής παιδείας, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ ώστε να οργανώσουμε τον αγώνα για την αποτροπή ψήφισης και εφαρμογής του νέου συστήματος διορισμών.

Όχι στην ελαστική εργασία, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

About Παναγιώτης Κουνιάκης 5223 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*