Τσίπρας: Αθλιότητα τα περί ανταλλαγής Μακεδονίας – συντάξεων (live)

Για «αθλιότητα» μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, απαντώντας στην κατηγορία ότι «αντάλλαξε τη Μακεδονία για τις συντάξεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε στην ομιλία του τον ίδιο ολισθηρό δρόμο κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι έκανε συναλλαγή στο θέμα του μακεδονικού», ανέφερε. «Η συναλλαγή θέλει δυο. Γιατί δεν κατονομάζετε; Με ποιον έκανα αυτή τη συναλλαγή. Αυτό το ολίσθημα αποδεικνύει και την ψεύτικη πίστη του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αποδεικνύετε ότι είστε ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι και Όρμπαν και με συνθήματα Μιχαλολιάκου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε εκ νέου την επίθεση στο ΣΚΑΙ και την Καθημερινή αλλά έστρεψε τα πυρά του κατά του κ. Μητσοτάκη επειδή, όπως υποστήριξε,  χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως ηθικό αυτουργό της δράσης της τρομοκρατίας.

Στη συνέχεια μάλιστα προσήψε στη Νέα Δημοκρατία, ανάλογη προσπάθεια με εκείνη της «ενοχοποίησης του Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγού της 17Ν» προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις στα γαλάζια έδρανα της Βουλής.

O κ. Τσίπρας αναφέρθηκε μάλιστα και στην έντονη αντιπαράθεση που είχαν νωρίτερα οι κ. Βούτσης και Μητσοτάκης, κατηγορώντας για αλαζονεία τον αρχηγό της ΝΔ: «Δεν έχω δει από το 2009 που βρίσκομαι σε αυτά τα έδρανα ανάλογη εικόνα πολιτικοιύ αρχηγού», σημείωσε ο κ . Τσίπρας.
 
O κ. Τσίπρας αναφέρθηκε μάλιστα και στην έντονη αντιπαράθεση που είχαν νωρίτερα οι κ. Βούτσης και Μητσοτάκης, κατηγορώντας για αλαζονεία τον αρχηγό της ΝΔ: «Δεν έχω δει από το 2009 που βρίσκομαι σε αυτά τα έδρανα ανάλογη εικόνα πολιτικοιύ αρχηγού», σημείωσε ο κ . Τσίπρας.
 
«Είμαι από το 2009 σε αυτήν εδώ την αίθουσα παρακολουθώ από παιδί τη Βουλή δεν έχω ξαναδεί πολιτικό αρχηγό να απευθύνεται με αυτό το ιταμό ύφος σε εκλεγμένους βουλευτές. είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αντιπαράθεση του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο τη Βουλής. Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας αλλά ο ναός της Δημοκρατίας. Αυτή η έπαρση είναι επικίνδυνη για ανθρώπους που διεκδικούν εξουσία».
 
Ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε στην ομιλία του τον ίδιο ολισθηρό δρόμο κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι έκανε συναλλαγή στο θέμα του μακεδονικού, ανέφερε. Η συναλλαγή θέλει δυο. Γιατί δεν κατονομάζετε; Με ποιον έκανα αυτή τη συναλλαγή. Αυτό το ολίσθημα αποδεικνύει και την ψεύτικη πίστη του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αποδεικνύετε ότι είστε ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι και Όρμπαν και με συνθήματα Μιχαλολιάκου, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 

Αναφερόμενος στα του προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Σήμερα ψηφίζουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό. Έναν προϋπολογισμό δημοσιονομικής επέκτασης μετά από 8 χρόνια λιτότητας. Τον πρώτο δικό μας προϋπολογισμό».

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 84465 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*