Κώστας Γληγόρης: Άγνωστη έννοια για την δημοτική αρχή η διαδημοτική συνεργασία.

Μοιραστείτε το:

“Για τον δεματοποιητή μπορεί τον τελευταίο χρόνο να έχω αναφερθεί πάνω από 15 φορές  στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ο Κώστας Γληγόρης στην τοποθέτησή του.

Μάλιστα ρώτησε την δημοτική αρχή γιατί δεν έκανε την προκήρυξη για τον  πέρυσι το Νοέμβρη και έπρεπε να γίνει τον τον Μάιο του 2018, όταν πέρυσι είχατε αυξήσει τα δημοτικά τέλη, είχατε εισπράξει 720.000 ευρώ επιπλέον για την λειτουργία του δεματοποιητή, ο οποίος δεν λειτούργησε και τώρα επικαλείστε τις ενστάσεις. “Θα μπορούσατε πέρυσι να κάνετε την προκήρυξη και να προχωρήσετε σε συνοπτικό διαγωνισμό.” Ο λόγος είναι ότι τα χρήματα του δεματοποιητή τα χρησιμοποιήστε αλλού, γιατί κάθε χρόνο το ισοζύγιο των ανταποδοτικών πρέπει να είναι μηδενικό.

Μάλιστα αναρωτήθηκε πόσες φορές επί της θητείας τους έχει πάρει φωτιά ο ΧΑΔΑ, όχι μόνο την μεγάλη, αλλά και μικρότερης έκτασης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν έπρεπε να περάσουν   οι μελέτες των πράσινων σημείων στο ΕΣΠΑ, και  θα μπορούσαμε να είμαστε προετοιμασμένοι, καθώς στο τοπικό σχέδιο του 2014 είχαν ενταχθεί τα πράσινα σημεία και δεν έπρεπε να περιμένουμε πότε θα έρθει το ΕΣΠΑ για να κάνουμε τις μελέτες, καθώς Θα τα χάσουμε τα πράσινα σημεία.

“Αυτή η Δημοτική Αρχή η οποία δεν έχει ρίξει ένα ευρώ για την ενημέρωση για την ανακύκλωση, περίμενε να πάρει 70.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, από το περιφερειακό πρόγραμμα Ιονίων νήσων για να κάνουμε ενημέρωση και φυσικά ούτε αυτό δεν μπορούσαμε να πάρουμε είχαμε στο πρώτο στάδιο αξιολόγησης γιατί δεν βάλαμε μέσα ούτε μία προσφορά.”

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε στην έκκληση που είχε κάνει όταν είχε ξεκινήσει ο δεματοποιητής να λειτουργεί, επισημαίνοντας ότι η ανακύκλωση δεν δουλεύει και  πρέπει να γίνει ενημέρωση του κόσμου καθώς τα δέματα θα γεμίζουν με ανακυκλώσιμα υλικά.

Επειδή μιλήσατε και είπατε τι κάνατε τόσα χρόνια πρέπει κάποιος να σας απαντήσει, γιατί μπορεί εύκολα να λέτε ότι δεν ψηφίσαμε τον ΧΥΤΥ, όμως την δεύτερη μελέτη δεν μας την φέρατε ποτέ, ζητώντας να μάθει ποια περιοχή έδωσε το Πολυτεχνείο κι αν αυτή ήταν ο Αμμόκαμπος”

“Υπάρχει μία λέξη την οποία δεν γνωρίζει η δημοτική αρχή και δεν την πίστεψε  κάτι που συνέβη και πανελλαδικά και έχει να κάνει με το κομμάτι της διαδημοτικής συνεργασίας, σε γενικότερα θέματα.

Όταν δύο αλλά και τρεις όμοροι γειτονικοί νόμοι μπορούν να συνεργαστούν σε συγκεκριμένες αρμοδιότητες, όπως για παράδειγμα το εργοστάσιο της Ηπείρου, που ενώνει τόσους δήμους και έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με το γειτονικό δήμο.

“Στην τροποποίηση του τοπικού σχεδίου που μας φέρατε τότε μας είχατε πει ότι δεν θέλατε τη συνεργασία αλλά τη δημιουργία ΧΥΤΥ στη Λευκάδα. Δεν μπορούν οι άλλοι να συνεννοηθούν μαζί μας μας λέγατε, πώς μπορεί όμως να συμβεί αυτό όταν δεν ξέρετε τι θα πει διαδημοτική συνεργασία;”

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Γληγόρης έκανε έκκληση να προχωρήσει ο δήμος την καμπάνια της ανακύκλωσης και να αυξήσουμε το ποσοστό της.

 

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ