Ανδρέας Λοβέρδος στον Prisma: Είμαστε απαλλαγμένοι από τα θέματα ηγεσίας και μιλάμε για τα θέματα προγράμματος

Με αφορμή τις προσυνεδριακές συγκεντρώσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  στην Λευκάδα και την Άρτα που έγιναν την Πέμπτη και την Παρασκευή ήταν καλεσμένος στον Prisma 91,6 ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις και τις σκέψεις του σε σχέση με την ανάγκη συγκρότησης των προτάσεων του χώρου.

Ο κ Λοβέρδος σημείωσε ότι υπάρχει η ανάγκη να χαράξει ο χώρος την πρόταση για την επόμενη ημέρα. «Μετά τη σύγκρουση Τσίπρα με την αλήθεια, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι άλλος δρόμος δεν υπήρχε» σημείωσε ο πρώην υπουργός ενώ τόνισε ότι τώρα που η Ελλάδα καταλαβαίνει ποιες είναι οι ανάγκες της, δεν μπορούμε να προσανατολίσουμε τη συζήτηση στην επόμενη ημέρα, και αυτό είναι αδυναμία όπως σημείωσε της Ελληνικής κοινωνίας που δεν της αρέσουν τα συγκεκριμένα λόγια. «Εγώ θα παλέψω με συγκεκριμένα λόγια» ανέφερε και συνέχισε «Ο πολίτης αυτό που χρειάζεται είναι οι πολιτικοί να μιλάνε συγκεκριμένα!».

Ο κ Λοβέρδος σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη ενότητας στο χώρο της κεντροαριστεράς: «Επιμένουμε στην ανάγκη ενότητας. Η ΔΗ.ΣΥ. δεν είναι το άθροισμα των δυνάμεων που θα θέλαμε να είναι, είναι χαμηλότερα τα επιτεύγματα από τις προσδοκίες μας. Αλλά δε σημαίνει ότι όταν κάτι δεν επιτυγχάνει στο 100% πρέπει να το παρατάς». Παράλληλα σχολίασε «δεν είναι μόνο θέμα πόσοι είμαστε αλλά και τι λέμε».

Ο κ Λοβέρδος σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ηγεσίας στο χώρο. «Τώρα που ο χώρος μας έχει προβλήματα πρέπει να του δώσουμε. Είμαστε απαλλαγμένοι από τα θέματα ηγεσίας και μιλάμε για τα θέματα προγράμματος».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συμφωνίας της χώρας μας ανέφερε ότι «η προσπάθεια αυτή που κάνανε οι λαϊκιστές της Ελλάδας έχασε και το τελευταίο φύλλο συκής» για να καταλήξει ότι η κυβέρνηση έβαλε «μπροστά την καρέκλα του Τσίπρα και πίσω η Ελλάδα στο 2012. Πήραν μια υπόσχεση ότι θα εξεταστεί το χρέος της Ελλάδας όταν κριθεί αναγκαίο και τίποτα άλλο».

Ακούστε το απόσπασμα:

{youtube}AEwekf6HHU8{/youtube}

About Μιχάλης Μίχος 1364 Articles
Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΠΗΤ, Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6