Πρέβεζα: Προσπάθησαν να περάσουν αλλοδαπούς στην Ιταλία

Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στην Πρέβεζα την 05/12/2016 
Συνέχεια ενημέρωσης:
  Παράλληλα με το προσαραγμένο ιστιοφόρο σκάφος, εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εννέα (09) αλλοδαποί στην περιοχή «ΒΑΛΑΝΙΔΟΡΡΑΧΗ» με κατεύθυνση την εθνική οδό.
  Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί με Ι.Χ.Ε. οχήματα από διάφορες περιοχές του νομού Αττικής πλησίον όρμου «ΑΛΩΝΑΚΙ» Φαναρίου Πρέβεζας με σκοπό να επιβιβαστούν στο  Ι/Φ σκάφος «ESVAUEM» σημαίας Γερμανίας το οποίο επρόκειτο να τους μεταφέρει στην Ιταλία.
  Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο Ι/Φ σκάφος με τη βοήθεια του 36χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη του, αλλά λόγω της προσάραξής του και της εισροής υδάτων σε αυτό, αποβιβάστηκαν.
  Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας συνελήφθη ο 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος πρόκειται να προσαχθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη στεγανοποιήθηκε προσωρινά το ρήγμα στο ιστιοφόρο το οποίο κατέπλευσε ασφαλώς, με τη συνδρομή Α/Κ σκάφους, στο αλιευτικό καταφύγιο «ΛΥΓΙΑΣ» όπου και κατασχέθηκε.

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.