Πρόταση των Συλλόγων Καρσάνων, Εγκλουβησάνων και Εξανθειτών Αττικής προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το θέμα του ΧΥΤΥ

Σύλλογος Καρσάνων Αττικής

Αποφ.Αρ.16/03-07-2016

Προς

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Κοιν.      Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Γενικός Γραμματέας Υπ. Εσωτερικών

Αντιδήμαρχος ορεινής Λευκάδας

Πάρεδρος Καρυάς

Απόλλων Καρυάς

Σύλλογος Επαγγελματιών Καρυάς

Α Ο  Καρυάς

   

                                        Θ Ε Μ Α

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ Δ.Σ.     α) Συλλόγου  Καρσάνων   Αττικής

β) Απανταχού  Εγκλουβησάνων

γ) Εξανθειτών      Αττικής

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ   για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας στις 11/07/2016.

Επειδή θεωρούμε ότι ο χρόνος που μεσολαβεί από την συνεδρίαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου σας έως την καινούρια συνεδρίαση στις 11/01/2016 (χρόνος ελάχιστος ο οποίος δεν μας επιτρέπει να απευθυνθούμε σε οποιονδήποτε επιστημονικό φορέα –κρατικό  ή  μη- για να έχουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις).

Επειδή δεν έχουν δοθεί και  απαντήσεις εκ μέρους σας στα σοβαρά ερωτήματα και στις σοβαρές επισημάνσεις της πρώην Δημάρχου Καρυάς  κ.Ρεκατσίνας  Σεβαστής  αλλά και άλλων συμπολιτών μας που τέθηκαν κατά κύριο λόγο στην ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία της Καρυάς  ζητάμε:

1ον.  Εκ νέου πολύμηνη αναβολή του εν λόγω θέματος από το Δημοτικό σας Συμβούλιο (Έγκριση  Μελέτης Κατασκευής  ΧΥΤY )με σκοπό:

δρομολόγηση εκ μέρους σας δράσεων προς ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Έγγραφες  πειστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις και προτάσεις από εσάς που έχουν ήδη τεθεί-όπως και σε προτάσεις  και ερωτήσεις που θα τεθούν από τους  Συλλόγους  Λευκαδίων όλης της Ελλάδας.

2ον. Θεωρούμε ότι εάν υλοποιηθεί η κατασκευή έργου ΧΥΤΥ στις θέσεις Αμμόκαμπος και Πύργος αυτό θα σημάνει ιδιαίτερα για την εμπορικότητα και καλλιέργεια της φακής  Εγκλουβής ανεπανόρθωτη βλάβη. Ομοίως θα θιχτούν προϊόντα όπως το κρασί που ανήκει στα βασικά  είδη διατροφής.

3ον. Είναι σημαντικότατο γεγονός ότι η επιλογή της θέσης Αμμόκαμπος θα διαλύσει κυριολεκτικά το ήδη υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο της ορεινής Λευκάδας. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις επιπτώσεις στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αυξανομένη «αποψίλωση» πληθυσμιακά της ορεινής Λευκάδας.

4ον. Θεωρούμε απαράδεκτο γεγονός την μη εκπόνηση οποιασδήποτε αναπτυξιακής μελέτης από το σύνολο του Δημοτικού Συμβούλιου Λευκάδας (Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση) για την Ορεινή Λευκάδα. Σε μια Ορεινή Λευκάδα στην όποια χρονίζουν  ‘άλυτα’   προβλήματα σοβαρότατα όπως η πολύ κακή κατάσταση του οδικού δικτύου – η μη κατασκευή αποχέτευσης ιδίως στο Δ.Δ. Καρυάς – η μη ενδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Καρυάς που θα οδηγήσει στην μη διατήρηση του –  η μη εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης της εκπληκτικά όμορφης περιοχής των Βόλτων κλπ.

5ον. Επισημαίνουμε τέλος, ότι τα σοβαρά θέματα λύνονται με την καθολική συμμέτοχη των πολιτών πάνω σε πλαίσια Δημοκρατικού Διαλόγου.

Ένας διάλογος που πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να υπερισχύσει από οποιαδήποτε εκπόνηση μελετών που έχει ως κύριο σκοπό απορρόφηση κονδυλίων προερχομένων από το ΕΣΠΑ.

 

Το  Δ.Σ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΣΑΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣΑΝΩΝ .

ΕΞΑΝΘΕΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

About Ομάδα Σύνταξης 84465 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*