Ήπειρος: Καλοκαιρία και άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Σε ανοδική τροχιά θα βρίσκεται ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες στην Ήπειρο, ενώ έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα απουσιάζουν και οι βροχές. Πιο αναλυτικά:
Την Πέμπτη (31/3) θα επικρατεί ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου με άριστη διαύγεια στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες θα φτάσει τους 22 βαθμούς στις πεδινές και ημιορεινές περιοχές, τους 20 στις παραθαλάσσιες και τους 18 στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με εξαίρεση τις παράκτιες περιοχές όπου θα πνέουν κυρίως από τα νότια έως 4 μποφόρ τοπικά.

Την Παρασκευή (1/4)  θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις πυκνότερες από το μεσημέρι στο εσωτερικό της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς στις πεδινές περιοχές, 10 έως 20 στα παράκτια τμήματα, 4 έως 22 στα ημιορεινά και από 2 έως 17 βαθμούς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.
Το Σάββατο (2/4) και την Κυριακή (3/4) η καλοκαιρία θα παραμείνει στην περιοχή μας, θα επικρατούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, πυκνότερες στα ορεινά κυρίως την Κυριακή. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο φτάνοντας τους 23 με 24 βαθμούς σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές, τους 21 με 22 στα παραθαλάσσια τμήματα και τους 19 βαθμούς στα ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου:

Ιωάννινα

Άρτα

Πρέβεζα

Ηγουμενίτσα

Κόνιτσα

Μέτσοβο

Παραμυθιά

Πράμαντα

Ζίτσα

Φιλιππιάδα

Φιλιάτες

Καναλάκι

Πάργα

Σύβοτα

Βράχος

Κανάλι

Λούρος

Γλυκή

Χ/Κ Μετσόβου

Χ/Κ Ανηλίου

Χ/Κ Βασιλίτσας

 

ΠΗΓΗ

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*